• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Mustafa Özcan'dan: Hıristiyanlığın Reçetesi İslam’dır

Mustafa Özcan'dan: Hıristiyanlığın Reçetesi İslam’dır
Hazreti İsa Aleyhisslam’ın İslam dairesinde gökten nüzülünün nedeni Hıristiyanlığın dini hakikatlerden kopması ve derde deva olmaktan çıkmasıdır.

Hazreti İsa Aleyhisslam’ın İslam dairesinde gökten nüzülünün nedeni Hıristiyanlığın dini hakikatlerden kopması ve derde deva olmaktan çıkmasıdır. Dolayısıyla çözümün değil sorunun kendisi haline gelmiştir. İnsanlık için reçete olmaktan çıkmıştır ve reçetesi İslam’dadır. Şekip Arslan’ın tabiriyle ahlaka riayet etmeleri kaydıyla Müslümanlar için de çözüm İslam’dadır. Daha doğrusu uygulamalı İslam’da. Müslümanım deyip de yan gelip yatmak çözüm getirmez. Bu durumda çözümsüzlük İslam’da değil, tembelliktedir.  İnanç olarak Hıristiyanların kurtuluşu İslam’da olduğu gibi aynı zamanda  sosyal olarak Hıristiyan kitlelerin kurtuluşları da İslam’dadır. Kendiliklerinden ürettikleri ruhbaniyet bidatı skandallara neden olmakta ve tıkanmayı beraberinde getirmektedir. İkinci olarak, yine en sevimsiz helal (ebgadu helal) olan talak ve boşanmanın önünü kesmek de Hıristiyanlar arasında sosyal çaresizliği beraberinde getirmektedir. Bu yüzden de Mısırlı Kıpti kadınlar veya eşler Mısır Kıpti-Ortodoks Kilisesi Patriği II. Tavadros karşısında ‘çözüm İslam’da’ diye haykırıyorlar. İslam mesajı üzerinden ‘duyun artık bizi’ diyorlar! Çözüm İslam’da sloganı merhum Eş Şa’b gazetesinin yayın yönetmeni ve soldan gelme Adil Hüseyin tarafından üretilmiş daha sonra  Müslüman Kardeşlere mal edilmişti. Daha doğrusu yakıştırmışlardı.  Aslında Bediüzzaman bunu başka bir kalıpta ifade etmiştir: “Azametli, bahtsız bir kıt’anın; şanlı, talihsiz bir devletin; değerli, sahipsiz bir kavmin reçetesi, ittihad-ı İslâmdır.”  O da çözüm yerine reçete diyor. Asya’nın reçetesinin İslam olduğunu böylece dile getirmiştir. Aslında bu çözüm her yere şamil olduğu halde en çok ihtiyaç duyulan yerlere vurgu yapılmıştır.  

Sisi döneminde Mısır’da sokakta ‘çözüm İslam’da demek cesaret ister. Ya dipçiği ya kurşunu yersin! Ya örtülü laiklik namına ya da kilise namına en azından adamı derdest edip dama, mahpushaneye tıkarlar. En hafif ihtimal budur. Kazara ucunda bir kurşunla ölmek de vardır.  Bununla birlikte sokakta yasaklanan ‘el hal fi’l İslam’ yani çözüm İslam’dadır sloganı kilise duvarları arasında çınlamakta ve Kıpti Patriği II. Tavadros’un kulaklarına çalınmaktadır,  yüzüne söylenmektedir (http://www.almokhtsar.com/node/439182 ). İskenderiye kiliselerinden birisinde II. Tavadros haftalık konuşmalarından birisini yaparken dinlemeye gelen kadınlardan birisi sözünü keserek avazı çıktığı kadar ‘çözüm İslam’da diye bağırır. Kadını yaka paça veya karga tulumba dışarıya atarlar. Kadın sanıldığı gibi Patriğe kilisede meydan okuyacak kadar canına susamış bir Müslüman kadın değildir. Aksine sosyal meselesine Kilise içinde çözüm bulamayan  sayıları binleri belki yüz binleri bulan zavallı Kıpti kadınlardan birisidir. Kıpti Patriğine çözümün İslam’da olduğunu hatırlatmaktadır. Zira ebedi sevgi ve muhabbet adına Kilise hala boşanmaya engel oluyor. Sevgi adına eşleri sevgisiz beraberliğe mahkum ediyor. Bunun ateşiyle nice aileler ve kadınlar dağlanıyor ve hayatları kararıyor. Lakin Kilise aklın ve İslam’ın yoluna bir türlü gelemiyor. Bu sünnetullaha aykırı kurallar karşısında kurum olarak günah çıkartamıyor. Böylece kendi günahının cezasını topluma çektiriyor.  II. Tavadros bu gibi kadınların girişine engel olamadıkları için kilise ricaline çekişiyor. Kadın aynı şekilde bir hafta önceki konuşmasında da II. Tavadros’un sözlerini keserek yüzüne çözümün İslam’da olduğunu haykırıyor. Belki de Kıpti Patriği’nin dünyada en son duymak isteyeceği ve saçlarını diken diken eden sözü cemaat  huzurunda söylemiş oluyor.  Kızaracak yanı kalmışsa yüzü kızarmıştır.

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/hiristiyanligin-recetesi-islamdir-2643yy.htm

Bu haber toplam 860 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim