Mustafa Özcan'dan: Putin’e Saddam Tuzağı

Mustafa Özcan'dan: Putin’e Saddam Tuzağı
Bilindiği gibi Saddam Hüseyin 1990 yılında ABD tarafından tuzağa çekildi. İstihbaratçı olan baba Bush Bağdat’taki bayan elçisi April Glaspie vasıtasıyla Rumeyla bölgesi çekişmesi üzerinden tuzağa çekti.

Bu yönüyle April Glaspie, ‘Çöl Kraliçesi’ olarak adlandırılan ikinci Gertrude Bell olmuştur. Bilindiği gibi İran-Irak savaşı Humeyni’nin zehir kupa içmesiyle birlikte sona erdi. Lakin Saddam bu defa Körfez ülkelerine musallat oldu. Kuveyt’e çullandı. Onlar da Saddam’ı mendil gibi kullandıktan sonra paçavra gibi atmak istemişlerdi. Saddam’ın silahları, askeri tecrübesi ve deneyimleri İsrail için de tehlikeliydi. Bu nedenler itibarıyla Saddam’a muhkem bir Kuveyt tuzağı kuruldu. Saddam mütehevvir ve kendisine aşırı güvenen birisi olduğundan dolayı hiç düşünmeden bu tuzağa atladı. Çevresinde kendisini uyarabilecek birisi de kalmamıştı. Saddam bildiğini okuyordu sonuçta güç zehirlenmesinin kurbanı oldu. Kurtarıcı olmak isterken devletler oyununun yeni kurbanı oldu. 1991 yılında Kuveyt’ten çıkarıldıktan sonra bir daha iflah olmadı. 

 İkinci bir tuzak da Çeçenistan’da Çeçenlere kuruldu. Bunun mimarı da Putin’di. Dolayısıyla kendisine Rusya’nın Bush’u denmesi yerindedir. Daha doğrusu Şamil Basayev ve arkadaşları, Boris Berezovski’nin işmarları üzerine Dağıstan’a çekilmişlerdi. Bu olayla birlikte meşruiyet kazanan Rus tarafı Çeçenleri ezme ve Grozni’yi yeniden ele geçirme planını uygulamaya başladı. Dağıstan meselesinden sonra daha da meşruiyet kazanmak için Moskova’da Rus istihbaratının gerçekleştirdiği patlamalar Çeçenlere mal edilmiştir. Çeçenistan’a Vehhabi bahanesiyle girenler şimdi de Suriye’ye IŞİD bahanesi üzerinden gidiyorlar.  

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/putine-saddam-tuzagi-3768yy.htm

Bu haber toplam 967 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim