• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Mustafa Ruhi Şirin'den G20 Bildirisine Karşı Bildiri

Mustafa Ruhi Şirin'den G20 Bildirisine Karşı Bildiri
Dünya nüfusunun yüzde 75’ine sahip ve küresel ekonominin yüzde 85’ini yöneten G20 ülkelerinin son cilalı zirvesi Türkiye’de gerçekleşti.

Zirvenin kapanış bildirisinde, bu sistemin doğurduğu sonuçlardan biri olan “terör”le savaşa öncelik verildi. Ne dünya sisteminin krizi çözüldü ne de eşitliğe ve kardeşliğe sıra geldi!

Zirvede konuşulanların “satır araları” ile teselli olanlara sözümüz yok. G20 Türkiye zirvesi insanlığın hiçbir kök sorununu çözemediği gibi, yoksullukla mücadeleyi göze alacak bir adım bile atılamadı.

Yaşadığımız dünya insan odaklı değil, iktidar odaklı oyunlara teslim olmuş bir dünyadır. Bu dünyanın iktidar ilişkileri adaleti sağlayamaz. Bu çarpık düzenle sıranın eşitliğe gelme ihtimali yoktur. Bu iktidar oyunuyla sisteme hizmet edenlerin biri gider benzeri gelir.

İnsan Hakları ve Özgürlüklerin hayata geçmesi için insanlığın kardeşlik çağrısı ile yeni bir yolculuğa çıkma ihtimali yok mu? Elbette var. Dün olduğu gibi, bugün de ümidim çocuklarda, gençlerde ve bu ümidi taşıyanlardadır.

Bu haber toplam 799 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim