• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Mustafa Uçurum: Kitap fuarını festival sanmak

Mustafa Uçurum: Kitap fuarını festival sanmak

Kitap okunmasa da her vakit kitap okumanın edebiyatı yapılır bizim aziz vatan toprağında. Eline hiç kitap almayanlar bile kitap okumanın önemi hakkında fırsat verilse meydanı kimseye bırakmadan nutuk çekecek kapasiteye sahipler. Yani herkes inanıyor kitap okumanın önemine, o kadar.

Kitabın gündemden düşmediği bir zamanda kitap fuarlarının memleketin dört bir yanını sarması da beklenen bir sonuç olarak işlevini sürdürmeye devam ediyor. İl, ilçe kasaba derken zincirleme kitap fuarlarını coşkuyla yaşıyoruz.

Kitap ve coşku kelimeleri birbirine ne kadar çok yakışıyor. Coşkuyla kitap okumak, heyecanla kitaplara sarılmak, ruhu kitaplarla buluşturmak gibi mülteci isteklerimizin gerçekleşiyor olması da ayrı bir mutluluk sebebi.

Kitap fuarlarının sayısının artması, yapılan çalışmaları daha da göz önüne getirmeye başladı. Kitaplar bir süreliğine de olsa şehirde gündem olmayı başardı. Yazarlar, kitaplar, söyleşiler, imza günleri ve daha birçok etkinlik ile gencinden yaşlısına herkes kitap ile başlayan cümleler kurdu. “Kitap fuarında buluşalım.” diyerek kitaplarla buluşmanın dayanılmaz hazzını yaşadı kitap erbapları. Kitapla arası limonî olanlar bile kısa süreliğine bile olsa fuarın dar koridorları arasında tur atmanın farkında olunmayan huzurunu yaşadı.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/mustafa-ucurum/kitap-fuarini-festival-sanmak/haber-181075

Bu haber toplam 438 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim