• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Müştehir Karakaya'dan Modern Bir Masal: Dört Şehir Dört Kapı

Müştehir Karakaya'dan Modern Bir Masal: Dört Şehir Dört Kapı
Müştehir Karakaya, 'Dört Şehir Dört Kapı' romanında her şeyin modernizme yenildiği bir çağda aşkın hallerini anlatmak için okuyucuyu bir yolculuğa çıkarmak istiyor. Mustafa Uçurum yazdı.

Müştehir Karakaya’nın birçok sıfatını art arda sıralasak da ilk sırayı şüphesiz şairliği alır. Duruşu, ses tonu, yaşantısı onun şairlik sıfatının birer yansımasıdır. Lirik bir gönül, sevdaya tutulu bir yaşam ve edebiyata adanmış bir ömür görürsünüz Karakaya’nın yaşamında.

Şiir, deneme, roman, öykü, günce türlerinde eserler verdi Müştehir Karakaya. Ortaya çıkan eserlerden hareketle rahatlıkla bir Müştehir Karakaya külliyatından bahsedebiliriz.

Onun denemelerini öykülerini ya da romanlarını okurken ortak bir nokta sizi hemen etkisi altına alır. Bütün bu satırlar bir şairin dilinden dökülmüştür. Karakaya’nın elindeki en büyük güç de işte tam budur; şairliği. Halepçe’nin dramını okurken de mitolojik bir zamandan günümüze uzanırken de ya da düş zamanlarının öyküsüne kapılıp giderken de bir şairin içli nefesi sizinle birlikte olduğunu hissettiriyor. Müştehir Karakaya’nın yazdığı her satırda şairliğinin izlerini bulmak mümkün.

Karakaya’nın İncir Yayınları arasından çıkan Dört Şehir Dört Kapı adlı romanı daha adından başlayarak okuyucuyu bir yolculuğa davet ediyor. Bir seyyah olup şehirlerden ve kapılardan geçmek isteyenlerin romanını yazmış Karakaya; elbette aşk ile.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/26792/mustehir-karakayadan-modern-bir-masal-dort-sehir-dort-kapi

Bu haber toplam 1552 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim