• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Namık Açıkgöz: İYİ Parti ülkücülerin HDP’si mi?

Namık Açıkgöz: İYİ Parti ülkücülerin HDP’si mi?
1950’den beri tek başına iktidar olamayan CHP, bırakın tek başına iktidar olmayı, iktidarı tehdit edebilecek tehdidi bile oluşturamıyor.
PKK uzantısı vekilleri 1991’de bünyesinden meclise sokan CHP, bu yolu bir daha denemedi ama PKK uzantısı partiler de meclise girme eşiğini, CHP’nin desteği ile aştılar ve Türkiye, PKK ve benzeri örgütlere arkasını dayayan, onlarla Hakkari dağlarında kucaklaşan milletvekillerini mecliste görmeye alıştırıldı. Bunu CHP/SHP yaptı. Kimse mırın-kırın etmesin, bu vebal CHP/SHP’nindir.
 
HDP İLE “BİRLİKTE NASIL SARTIK AMA?”
 
2002’den beri standartlaşmış oyu ile ancak kendini muhafaza edebilen CHP’nin Türk siyasetinin akışında bir gücü yoktu; hâlâ yok! Bu yüzden 7 Haziran 2015 seçimlerinde, açıkça ilan etmese de CHP, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde, Ak Partiye gidecek milletvekillerinin önünü, HDP’yi destekleyip barajı aşmasına yardımcı olarak kesti.  Şayet CHP desteklemeseydi, HDP barajın altında kalır ve çıkardığı 80 milletvekilinin tamamına yakını Ak Parti’den seçilirdi.    CHP’nin sıfır etkisi, HDP desteklenerek giderilmeye çalışıldı.
 
ŞİMDİ DE İYİ PARTİ İLE “NASIL SARTIK AMA!” SENARYOSU
 
24 Haziran seçimi için de benzer durum sahneleniyor. Doğu ve Güneydoğu’da HDP’yi destekleyerek Ak Parti’yi sarsmaya çalışan üst akıl, CHP’ye batı bölgeleri ve İç Anadolu için İyi Parti aklını verdi. CHP, hani tek başına iktidarı sarsmaya gücü yetmiyordu ya! İşte bu defa HDP’nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki işlevini, batı bölgelerinde ve İç Anadolu’da İyi Parti’ye yüklediler. Zaten bir grup MHP’lide herhangi bir ilkeye bağlı olmaksızın bir Tayyip bey düşmanlığı vardı. MHP’yi ayrıştırıp İyi Parti sürüldü piyasaya. Niçin? Olmaz ya; hadi oldu diyelim 25 Haziran sabahı, bu defa İyi Partililerle “Birlikte nasıl salladık ama?!” demek için.  İyi parti sırf bunun için yedeğe alındı.
 
Artık PKK’nın militan gücü Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde sandığa tesir edemeyeceği için, HDP’nin baraj altında kalması durumunda, diğer bölgelerde İyi Parti jokeri sürüldü piyasaya.
 
İdeolojik olarak uzlaşmaları mümkün olmasa bile, maalesef fonksiyon olarak İyi Partililer, HDP’nin 7 Haziranda gördüğü işlevi görecekler. Hele buna bir de (olmaz ama) ikinci turda HDP’lilerle birlikte Muharrem İnce’ye oy verme riski var ki, yenilir yutulur bir lokma değil. Böyle bir durumu İyi Partili ülkücülerin midesi nasıl kaldıracak bilmem.
 
Tek sevdaları Türkiye olan ülkücüler, siyasî oyunlara kurban edilemezler. Şu anda MHP ile İyi partideki ülkücülerin sorunu, ideolojik değil, duygusaldır. Bu duygusal sorun giderildiğinde, bu kitle gene bir arada yer alır.
 
SEÇİMİN KADERİNİ BELİRLEYECEK KİTLE: ÜLKÜCÜLER
 
Önceki yazımda, 24 Haziran seçimlerinin sonucunu belirleyici 2 kitlenin olduğunu söylemiştim. Bunlardan ilki ülkücüler, ikincisi de Kürtlerdir.
 
Ne yazık ki Ak Parti, silahsız dönemlerin kıymetini Kürtlere yeteri kadar anlatamadı.  Bu yüzden belirli bir oranda Kürt kitlesi hâlâ HDP’ye oy vermekte kararlı ama bunun barajı aşacağını zannetmiyorum.
 
Ülkücülere gelince…
Bu haber toplam 539 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim