• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Namık Açıkgöz: METAL YORGUNLUKTAN MENTAL YORGUNLUĞA ÜNİVERSİTELER

Namık Açıkgöz: METAL YORGUNLUKTAN MENTAL YORGUNLUĞA ÜNİVERSİTELER

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, aynı zamanda Ak Parti Genel Başkanı olarak Türk siyasetinin en güçlü bir figürüdür. Zihniyet dünyasında esen fırtınaları “Yeni Türkiye” tavsifi ile gündeme sokmuştur. 15 yıldan beri gerçekleştirilen başarıların verdiği heyecanın toplumsallaşması ve Türkiye’nin yeni bir faza geçmesi konusunda sarf ettiği gayretin bir sonucu olarak parti teşkilatlarında sezdiği veya gördüğü yorgunluğu, “metal yorgunluk” olarak izah etmiş ve bu tespit çerçevesinde değişikliklere gideceğini açıkça beyan etmiştir. Bu, Türk siyasetinde kan değişimi demektir ve görülen o ki bundan sonra kan damarlarda daha hızlı akacak.

ÜNİVERSİTELER VE YORGUNLUK

Partideki kan değişimi konusunda diyebileceğim pek bir şey yok ama özellikle üniversitelerdeki kan değişiminin şart olduğunu belirtiyorum. Tabii, bürokrasideki “metal yorgunluk” bahsi, ayrı bir konu fakat üniversitelerde hem bürokratik olarak hem de akademik olarak şiddetli bir “metal yorgunluk” var. Hatta zihnî açıdan hissedilen yorgunluk, sadece “metal yorgunluk” değil, yoğun bir “mental yorgunluk”tur. Çünkü üniversite daha çok beyin ve zihinle iş gören birimdir; dolayısıyla, üniversitelerde olan yorgunluk mental bir yorgunluktur.

Üniversitelerdeki mental yorgunluğun sebebi, 1960-70’lerdeki ideolojik çekişme ve çarpışmalarla başladı ve 1982’de YÖK ile yeni bir aşamada yaşanan yoğunluk, maalesef üniversiteleri gereğinden fazla yordu. Ayrıca 1992’de getirilen seçimli rektörlük sistemi üniversiteleri paramparça ederek boşa enerji harcanmasına yol açtı ve bunun faturası da mental yorgunluk şeklinde tezahür etti. Bereket 2016 yaz aylarında uyduruk ve göstermelik seçimlerden vaz geçildi de üniversiteler bir “Oh!...” dedi.

Devamı : http://www.enpolitik.com/mobil/kose-yazisi/1420/metal-yorgunluktan-mental-yorgunluga-universiteler.html

Bu haber toplam 563 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim