• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Namık Açıkgöz: Yardımcı Doçentlik ve Doçentlik Mevzuları

Namık Açıkgöz: Yardımcı Doçentlik ve Doçentlik Mevzuları

Üniversiteler 2547 sayılı Yükseköğretim Yasasının yürürlüğe girdiği günden beri en fazla Yardımcı Doçentlik konusunu konuştu ve tartıştı. Gene Yardımcı doçentlerin halledilemeyen problemleriyle ilgili en çok yazı yazan da bendenizim.

İlk mesele, Yardımcı Doçentlik kadrosunun 12 yıl kullanılabileceği hususu vardı. 12 sene sonra yabancı dili alıp doçent olamazsanız, otomatik olarak ya kapının önüne konacaktınız veya Öğretim Görevlisi kadrosuna atanarak “öğretim üyesi” statüsünden “öğretim elemanı” kategorisine aktarılarak öğretim üyesi haklarını kaybedecektiniz. Yani ikinci lige düşecektiniz. Bu 12 yıl meselesi halloldu…

YARDIMCI DOÇENTLERİN MAAŞ MAĞDURİYETİ

Yardımcı Doçentlerin bir de maaş mahrumiyeti vardı. 57. Hükumet Kıdemli Doçent ve Profesörlerin maaşına 500 TL zam yapmış; Yardımcı Doçentlere bir ek ödeme yapılmamıştır. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Bey zamanında Araştırma Görevlilerine de bir zam yapılmış, Yardımcı Doçentler bu defa da atlanmıştı. Bu mağduriyet hâlâ devam etmekte, Araştırma Görevlisi ile Yardımcı Doçentler arasında fark çok az.  İnşallah tasarlanan yasa teklifinin üçüncü maddesinin son cümlesinde dendiği gibi (“Ayrıca ihdas edilen bu kadronun aylık ücretleri, yardımcı doçent kadrosuna göre daha iyi olacaktır.”) olur da Yardımcı doçentlerin 2000 yılından beri yaşadıkları mağduriyet ortadan kaldırılır.

Devamı: http://www.enpolitik.com/kose-yazisi/1912/yardimci-docentlik-ve-docentlik-mevzulari.html

Bu haber toplam 1024 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim