• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Namık Açıkgöz: Yaşanan Üçüncü Dünya Savaşıdır

Namık Açıkgöz: Yaşanan Üçüncü Dünya Savaşıdır
İkinci Dünya Savaşı’na kadar yaşanan savaşlar, klasik, konvansiyonel savaşlardı. Klasik savaş tarihinde, en büyük değişiklik ve savaş zihniyetini alt üst eden devrim, barutun silahlarda kullanılmasıydı.

Köroğlu, “Tüfek îcad oldu mertlik bozuldu” derken, tarım toplumlarının savaş anlayışından, sanayi toplumlarının savaş anlayışına geçişteki zihniyet devrimini, manifestik bir mısra ile izah etmiş oluyordu. Barut gücünün kullanılmasından önce, pazu ve kas gücü geçerliydi; tüfek çıkınca pazu ve kas gücü dama atıldı. Sanayi toplumu aşamasına geçememiş toplumlar için, savaşta bile mertlik kalmamış oluyordu.

Kas gücü, barut gücü derken insanlık 20. yüzyılda yaşadığı 2 büyük savaşla, savaş kültürünü de tüketti. Yeni yüzyılın savaş şeklinin temelleri, 1960’larda Vietnam ve Orta Amerika’da atıldı. Bunun janjanlı adı “gerilla savaşı” idi ama yaşanan bal gibi terör idi.  Konvansiyonel savaşın uluslararası bazı kuralları vardı ama terörist savaşların hiçbir hukuku yoktu. Savaşın hukukunu, terörist örgütün tavrı belirliyordu ve bu örgütlerden insanlık adına hesap sorma imkânı asla olmadı; bundan sonra da olmayacak. Çünkü bundan sonra bütün savaşlar, terör savaşları şeklinde olacak ve süper güçler asla kullandıkları terör örgütü yüzünden hesap vermeyecekler. Süper güçler, hiçbir örgüte sahip çıkmıyorlar ve çıkmayacaklar ki. O örgütler, bütün dünyada terör estirecekler ve bütün dünya çaresiz kalacak. Aslında terör estiren, örgütler değil; örgütlere silah, cephane ve diğer lojistik destekleri veren süper güçlerdir. 

Son haftada yaşanan Suriye’ye Rusya müdahalesi, nereden bakarsanız bakın, terörist bir savaştır. İran ve Hizbullah yedekli Rusya, bütün dünyanın lanetlediği başka bir terör örgütü olan IŞİD’e müdahale etmek için Suriye’dedir. ABD de benzeri güya amaçlarla aynı coğrafyadadır. (Tabii, İngiltere bu işin fonunda olan bir güçtür.) Çin, Rusya’nın yanında Suriye’de olmak için alesta beklemektedir. Paris katliamı ile Fransa olaya doğrudan müdahil hâle getirilmiştir. Türkiye, zaten yıllardan beri yangının içinde. Kim kaldı dışarıda? Namibya mı?

ABD, Rusya, Çin, Irak, Fransa ve İngiltere Suriye üzerinden var güçleriyle savaşıyorlar. Bu kirli savaş, 1984’ten beri, Türkiye’yi zayıflatmaya ve Batının lokması hâline getirmeye çalışıyor. Yani Türkiye 1984’ten beri, zaten bu terör savaşının içindeydi.

Yaşadığımız ne?

1967 İsrail-Filistin savaşı… 1968’lerde Türkiye’de başlatılan terör… 1984’te başlatılan PKK terörü… Afganistan’ın işgali ve hâlâ süren terörist saldırılar… İran-Irak savaşı… ABD’nin birinci ve ikinci Irak saldırısı… Arap baharında binlerce insanın ölmesi… Ve en son 2010’dan beri süren Suriye devlet terörü…

Dikkat edilirse, kıyamet Müslüman topraklarında kopuyor ve bu toprakların büyük bir kısmı da Osmanlı coğrafyasıdır. 1. Dünya Savaşı’nda bitirilemeyen Türkler, en son terörist devlet olarak Rusya’nın da dâhil olduğu terörist bir saldırı ile bitirilmeye çalışılıyor.

Yeni dünya savaşı, Türkiye’yi yok etme merkezli sürmektedir. Kimse cephe savaşı beklemesin bundan böyle. Savaşın en ahlaksızı, en ahlaksız devletler ve teröristler tarafından sürdürülüyor yıllardır.  

Vahdet

Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim