• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Namık Açıkgöz'den: Ahmed-İ Hani’nin Kabesi, Demirtaş’ın Kabesi

Namık Açıkgöz'den: Ahmed-İ Hani’nin Kabesi, Demirtaş’ın Kabesi
HDP’­nin mü­zek­ker eş baş­ka­nı De­mir­taş haz­ret­le­ri “Müs­lü­man­lar için Ka­be ney­se, iş­çi sı­nı­fı için de, bi­zim için de Tak­sim ay­nı­dır.” di­yor.

HDP’­nin mü­zek­ker eş baş­ka­nı De­mir­taş haz­ret­le­ri “Müs­lü­man­lar için Ka­be ney­se, iş­çi sı­nı­fı için de, bi­zim için de Tak­sim ay­nı­dır.” di­yor.

On se­ne ön­ce, mü’­min ve mu­’te­kid Ale­vi­le­ri in­ci­ten bir zih­ni­yet, Ha­cı Bek­taş Tür­be­si ile Ka­be­’yi bir­bi­ri­ne ben­zet­miş­ti de en bü­yük tep­ki ge­ne ter­te­miz Ale­vi­ler­den gel­miş­ti; De­mir­ta­ş’­ın bu her­ze­si de en faz­la mü’­min-mu­’te­kid Kürt­le­ri in­cit­miş­tir.

Tür­ki­ye üze­ri­ne oy­na­nan oyun­lar­da fi­gü­ran olan­lar, ni­yey­se, bu mil­le­tin kut­sal­la­rıy­la oy­na­ya­rak, top­lum­sal bir­li­ği ya­ra­la­ma­ya ça­lı­şır­lar.

De­mek ki her den­siz gru­bun den­siz tem­sil­ci­le­ri var ki, ipe-sa­pa gel­mez laf­lar­la ta­raf­tar top­la­ya­ma ça­lı­şı­yor­lar.

Biz za­ten PKK’­nın ko­mü­nist-Sta­li­nist bir ör­güt ol­du­ğu­nu; onun 1970’li yıl­lar­da, ön­ce or­ta­nın so­lun­da bir ku­luç­ka dev­re­si ge­çir­di­ği­ni; ikin­ci ku­luç­ka dev­re­si­nin mar­ji­nal sol grup­lar ol­du­ğu­nu çok iyi bi­li­yo­ruz. PKK’­nın 1977’den iti­ba­ren de kı­zıl bay­rak­lı bir ko­mü­nist te­rör ör­gü­tü ol­du­ğu­nu; böl­ge­de gü­cü­nü art­tır­mak için pek çok Kürt­çü ör­güt men­sup­la­rı­nı kat­let­ti­ği­ni bi­li­yo­ruz.

Bir­kaç se­ne­dir di­ni söy­lem­ler­le ken­di­le­ri­ni di­ne say­gı­lı gös­ter­me­le­ri­ne; al­ter­na­tif na­maz­lar kıl­dır­ma­la­rı­na; te­le­viz­yon­la­rın­da Ra­ma­zan prog­ram­la­rı yap­tık­la­rı­na bak­ma­yı­n… Bun­lar işin rek­lam ta­ra­fı...  Asıl PKK bun­la­rın ar­ka­sın­da giz­li. PKK’­nın bü­tün me­tin­le­ri, İs­la­mi­yet düş­man­lı­ğıy­la dop­do­lu­dur. İs­la­mi­ye­t’­e düş­man ama Ye­zi­di­li­ğe öv­gü­ler­le do­lu me­tin­ler­dir PKK’­nın me­tin­le­ri. 

Mark­sist ve sol bir ge­le­nek­ten ge­le­cek­sin, ko­mü­nist-Sta­li­nist bir te­rör ör­gü­tü­nün des­te­ğiy­le si­ya­set ya­pa­cak­sın, Al­la­h’­ın evi Ka­be du­rur­ken, ona şirk ko­şa­rak, al­ter­na­tif bir Ka­be di­ye­rek Tak­si­m’­i yu­murt­la­ya­cak­sın ve on­dan son­ra dö­nüp Ah­med-i Ha­ni­’nin to­run­la­rın­dan oy is­te­ye­cek­sin. Aki­de-i İs­lam, Aki­de-i İman  ad­lı eser­le­ri ya­zan, ço­cuk­la­rın için Nu­bi­har-ı Bı­çu­kan ad­lı di­ni ki­ta­bı te­lif eden  ve hep­sin­den önem­li bir şe­kil­de fe­na fil­lah ve be­ka bil­lah için Mem u Zin ad­lı ki­ta­bı ka­le­me alan Ah­med-i Ha­ni­’nin to­run­la­rı­nın din duy­gu­la­rıy­la alay eder­ce­si­ne,  Tak­si­m’­e (ha­şa) Ka­be di­ye­cek­sin!...

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/ahmed-i-haninin-kabesi-demirtasin-kabesi-1963yy.htm

Bu haber toplam 451 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim