• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Namık Açıkgöz'den: “Basın Özgürlüğü” mü Dediniz?...

Namık Açıkgöz'den: “Basın Özgürlüğü” mü Dediniz?...
Basın özgürlüğü”nü tartışmadan önce “Hangi basın?” dememiz gerekiyor.

Türkçe ilk sivil gazeteler olan Tercüman-ı Ahvâl, Tasvir-i Efkâr, Muhbir, Tercüman-ı Hakikat, Basiret, İttihad, Devir, Bedir gazeteleri, günümüzdeki bazı gazetelerden çok daha fazla gazete özelliği taşımaktaydı. Çünkü onlar, gerçekten sadece haber vererek gazetecilik yapıyorlar, köşe yazılarında da okurları manipüle etmiyorlardı. Hepsinden de önemlisi, o gazeteler, devletten ihale koparmanın aracı olmuyorlardı.

Bizde “toplum mühendisliği” gazetesi olarak Hakimiyet-i Milliye ve Cumhuriyet  gazeteleri ile başlayan görünüşte sivil ama devlete göbekten ve cepten bağlı gazeteler, gazetecilik ahlakını ellerinin tersiyle iterek “sahibinin sesi” oldular. Günümüzdeki medya savaşı da, sivil gazetecilikle resmî gazetecilik kavgasıdır; basit bir iktidar-Doğan medya kavgası değildir.

Mesele sadece Aydın Doğan da değildir. O yokken de bu medya meselesi vardı. 1967-68’den beri gazeteleri takip ederim. Bu milletin değerlerinin dışında ve hatta bu milletin bütün değerlerine karşı olan medya, o yıllarda başka patronajla arz-ı endam ediyordu; şimdi başka kişilerle arz-ı endam ediyor. Gazeteler de farklılaşabilir; fakat amaçları değişmez. Bakın işte… Düne kadar Hürriyet, Milliyet’te bu millete hakaret eden gazeteci eskileri şimdi Sözcü’de bir araya geldi. 

Bu gazetelerin amacı, gerçek gazetecilik değil, partizan cumhuriyetçi vatandaş yetiştirmektir. Yani yaptıkları gazetecilik değil, rejim muhafızlığıdır. Bunların özgürlük dedikleri, bu milletin hayrına olan her şeyi kötülemektir. 

Rüzgâr bu milletin lehine esse, bunlar, rüzgâra karşı çıkarlar. 

Yağmur bu milletin faydasına yağsa, bunlar yağmura karşı çıkarlar.

Güneş bu milletin gönlünü ısıtmak için doğsa, bunlar güneşe karşı çıkarlar. 

Çünkü bunların amaçları ne rüzgârdır, ne yağmurdur ve ne de güneştir!.. 

Bunların kastı bizzat bu millettir.

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/basin-ozgurlugu-mu-dediniz-3764yy.htm

Bu haber toplam 405 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim