• İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Namık Açıkgöz'den: Eşkıyanın Mesajında Boncuk Aramak

Namık Açıkgöz'den: Eşkıyanın Mesajında Boncuk Aramak
Eş­kı­ya ba­şı­nın Nev­ru­z’­da oku­nan me­sa­jın­da bon­cuk ara­yan­la­rın eli­ne ilk bon­cuk Kan­di­l’­den gel­di. KCK-PKK söz­cü­sü bir ka­dın, si­lah­la­rın terk edil­me­si için dev­le­tin adım at­ma­sı­nı is­ti­yor.

Hem sal­dır, hem öl­dür, hem    vah­şet saç; on­dan son­ra da “Dev­let yap­sın!...” de

Ney­miş?...

10 mad­de­lik met­nin ha­ya­ta geç­me­si için dev­let adım at­ma­lıy­mış? Dev­let adım atar ama ya sen? Eş­kı­ya, ta­ah­hüt­ler için na­sıl bir ga­ran­ti ve­rir? Dün­ya­da han­gi eş­kı­ya­nı ver­di­ği ga­ran­ti­ye uy­du­ğu gö­rül­müş? Adı üs­tün­de “eş­kı­ya­”… Ya­ni dev­let de­ğil, bü­tün iş­le­ri­ni ka­nun­suz­lu­ğa gö­re  ya­pan ör­güt. 

Ney­miş?...

Ana­ya­sa de­ğiş­me­liy­mi­ş….

Siz ana­ya­sa ko­nu­su­nu hiç di­li­ni­ze do­la­maz­ken ta­aa 1961’den be­ri bu mil­let hiç­bir ana­ya­sa­yı be­ğen­me­di ve her ana­ya­sa­ya mu­ha­lif ol­du ama ge­ne de ne da­ğa çık­tı, ne şe­hir bas­tı ve ne de yol ke­sip adam öl­dür­dü!... PKK bü­tün bu me­l’­anet­le­ri yap­tı; şim­di de utan­ma­dan, zey­tin­ya­ğı gi­bi üs­te çık­mak; su­çu­nu bas­tır­mak is­ti­yor.

Ney­miş?...

“Bu sü­reç­ler ya­şa­nır, so­mut ge­liş­me­ler adım­lar atı­lır, ya­sa­lar çı­ka­rı­lır, öz­gür yurt­taş­lık te­me­lin­de dü­zen­le­me­ler ya­pı­lır­sa PKK kon­gre­si­ni top­lar; si­lah­lı sü­re­ci nok­ta­lar. Ye­ni bir stra­te­jik de­ği­şi­me gi­der. Dev­let so­rum­lu­luk­la­rı­nı ya­par­sa si­lah­lı mü­ca­de­le an­lam­sız­la­şır."mı­ş…

Bak see­en!...

Dev­let on­la­rı yap­maz­sa,     kon­gre top­la­mak yok; kan akıt­ma­ya de­vam ha?...

Pe­ki se­nin elin­de­ki kan ne ola­cak. Bin­ler­ce Tür­k’­ün ve Kür­t’­ün ka­nı var el­le­rin­de­… O kan­lar ne ola­cak? Dev­let şun­la­rı şun­la­rı yap­sın da on­dan son­ra si­lah bı­ra­kı­lır­mış. 

Eş­kı­ya­ya bak, dev­let­le pa­zar­lık ya­pı­yor. Pa­zar­lık hiç gü­na­hı ol­ma­yan­lar­la ya­pı­lır; eli kan­lı­lar­la de­ğil. 

PKK ve uzan­tı­la­rı dı­şın­da, eli­ne kan bu­laş­ma­mış bü­tün Kürt grup­lar­la ko­nu­şu­lur; dev­le­tin yıl­lar­ca sü­ren yan­lış uy­gu­la­ma­sı ko­nu­sun­da, in­sa­nî ta­vır­lar ha­ya­ta ge­çi­ri­lir (Ve ni­te­kim de ge­çi­ri­li­yor. O yüz­den 13 se­ne ön­ce­ye ka­dar ya­şa­nan “Kürt so­ru­nu­” ya­şan­mı­yor ar­tık bu ül­ke­de.); maz­lu­mi­yet, ada­let­le or­ta­dan kal­dı­rı­lır; o za­man bu ül­ke­de top­lum­sal ba­rış te­sis edi­le­bi­lir. 

Maz­lu­mun za­lim­li­ği, mağ­du­run gad­dar­lı­ğı ve bun­la­ra da­ya­nan şı­ma­rık­lık­la PKK ve uzan­tı­la­rı kos­tak­lık tas­la­ma­ya kalk­tı­ğın­da, ön­ce bu mil­le­tin akl-ı se­li­mi­ne tos­lar; o da ol­maz­sa, “ya­vuz Se­li­m”­ine tos­lar. 

Son haf­ta­lar­da HDP’­ye ba­raj aş­tır­ma­ya ça­lı­şan­lar, eş­kı­ya ba­şı­nın met­nin­de ke­ra­met­ler ara­ya­rak HDP’­ye sem­pa­ti­yi art­tır­ma­ya ça­lı­şı­-    yor­lar. Ba­zı ya­naş­ma İs­lam­cı­lar da, ba­si­ret­ten uzak tes­pit­ler­le, gü­ya ik­ti­da­ra pay çı­kar­mak için eş­kı­ya ba­şı­nın met­ni­ni, ne­re­dey­se kut­sal me­tin hâ­li­ne ge­ti­rip mus­ka gi­bi bo­yun­la­rın­da gez­di­re­cek­ler.

Kim ne der­se de­sin, bin yıl son­ra da ol­sa, Kürt den­di­ği za­man de­vam­lı ya­nın­da kan da ha­tır­la­na­cak­tır. Da­ha ön­ce ya­şan­ma­yan bu du­ru­mun mü­seb­bi­bi PKK’­dır ve bu eş­kı­ya gü­ru­hu, töv­be tut­ma­yan ta­vuk ge­ri­si gi­bi­dir. (Ger­çi hoş; on­la­rın töv­be tut­ma­sı­nı bek­le­mek, en ba­sit ifa­dey­le saf­dil­lik olur. Töv­be­le­ri­ni tu­ta­cak­la­rı­nı zan­ne­den­ler var­sa, en ya­kın akıl has­ta­ne­si­ne gi­dip be­yin ye­ri­ne ta­şı­dık­la­rı or­ga­nın var­sa, ori­ji­nal ye­dek par­ça­sı­nı koy­dur­ma­lı­dır­lar.)

Ney­se­… 

Biz de ne­le­re dal­dık!?... Oy­sa, mu­ha­le­fe­tin ağ­zı­nın su­yu­nu akı­tan Arınç-Gök­çek ko­nu­su­na gi­rip or­ta­lı­ğı kö­rük­le­ye­cek bir şey ya­za­bi­lir, “AK Par­ti­’de ça­nak-çöm­lek pat­la­dı mı?” di­ye bir ya­zı ya­za­bi­lir­dik. Onu yaz­ma­yıp eş­kı­ya­nın me­sa­jın­da bon­cuk ara­yan­la­ra ta­kıl­dık. 

Vahdet

Bu haber toplam 442 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim