• İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

‘Nasreddin Hoca’nın ruhu bu filmde

‘Nasreddin Hoca’nın ruhu bu filmde
Yönetmen Ümit Köreken, Nasreddin Hoca’nın yaşadığı yer olan Akşehir’de çekilen filmin gençleri eğlendirirken sorgulamaya da teşvik ettiğini söyledi.

Berlin ve İtalya’daki festivallerde gösterilen ‘Mavi Bisiklet’, bir çocuğun gözünden haksızlık ve adaletsizliği anlatıyor. Yönetmen Ümit Köreken, Nasreddin Hoca’nın yaşadığı yer olan Akşehir’de çekilen filmin gençleri eğlendirirken sorgulamaya da teşvik ettiğini söyledi.

HABER: IŞIL ÇALIŞKAN

 

Dünyayı 13 yaşında bir çocuğun vizöründen görmek istemez misiniz? Büyüklerin dünyasında karşılaştığı adaletsizliklere kendince çözüm arayan bir çocuğun hikayesini naif bir dille beyazperdeye taşıyan ‘Mavi Bisiklet’, bir çocuğun gözünden haksızlık ve adaletsizliği anlatıyor. İlk gösterimi geçen Berlin Film Festivali’nde yapılan film, birkaç hafta önce Avrupa’nın en büyük çocuk ve gençlik festivali olarak bilinen, İtalya’daki Giffoni’de beğeniyle izlendi.

 

ÖZGÜRLÜĞÜ İFADE EDİYOR

Karar’a konuşan filmin yönetmeni Ümit Köreken, filmde 13 yaşında olan ve babasını kaybettikten sonra yaşadıklarından dolayı yetişkinler dünyasındaki içine sindiremeyen Ali’nin hikayesini anlatığını söyledi. Köreken filminin adının neden ‘Mavi Bisiklet’ olduğuna ilişkin ise “Hikâyemizin kahramanı gibi yoksul ve çok erken yaşta büyük sorumluluklar almış bir çocuk için mavi bisiklet büyük bir hayal. Hayaller çalışıldığında ve emek verildiğinde gerçek bir mucizeye dönüşür. Mavi Bisiklet hayalleri, inancı, emeği ve bunların birleşiminden doğabilecek özgürlüğü ifade ediyor benim için” dedi.

 

Devamı için: http://www.beyazperde.com/filmler/film-244335/

Bu haber toplam 794 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim