• İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

“Necip Fazıl Bütün Kuşakları Etkilemiştir.”

“Necip Fazıl Bütün Kuşakları Etkilemiştir.”
“Kuşaktan Kuşağa Necip Fazıl” Etkinliği Gerçekleşti

TYB İstanbul Şubesi'nde “Kuşaktan Kuşağa Necip Fazıl Özel” programı ilgiyle izlendi. Hüseyin Akın'ın yöneticiliğini yaptığı programa konuşmacı olarak yazar Mustafa Yazgan ve genç şair Aykut Nasip Kelebek katıldı.

Üstat Necip Fazıl'ın 18 yıl sürekli yanında bulunan Mustafa Yazgan hatıralarına dayanan bir konuşma yaptı. Üstatla tesadüfen Gaziantep’te bir konferans vermek üzere bulunduğu dönemde tanıştıklarını, burada Üstadın konferansını izlemek üzere bir gün daha kaldığını ve orada Üstadın sunuş konuşmasını yaptığını söyleyen Yazgan, o tarihten sonra sürekli Üstadın yanında olduğunu konferanslarına katılıp takdimcilik yaptığını ifade etti. Üstat Necip Fazıl’ın döneminin çok farklı ve sıkıntılı bir dönem olduğunu, bu şartlarda verdiği mücadelenin daha da önemli hale geldiğini, bunu anlamanın onun mirasına sahip çıkmakla olabileceğini söyledi. Genç kuşakların onun dönemini çok iyi tahlil etmeleri ve bıraktığı kitapların çok iyi okumaları gerektiğini belirtti.

Genç kuşak şairlerinden Aykut Nasip Kelebek' de Üstadın şiiri üzerinde durduğu konuşmasında şiirinin 1934 öncesi ve sonrasını bütün olarak ele almak gerektiğini, üstadın şiirinde bir sapma, değişiklik ya da şiir sanatı açısından bir düşüş görülemeyeceğini, aksine daha güçlü bir şiir ortaya koyduğunu söyledi.

Program dinleyicilerin konuşmacılara yönelttiği soru cevap kısmıyla sona erdi.

Bu haber toplam 981 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim