• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Necip Fazıl Okumaları Başladı

Necip Fazıl Okumaları Başladı
Muzaffer Doğan'la Necip Fazıl Okumaları TYB İstanbul Şubesi'nde başladı.

TYB İstanbul Şubesi’nde düzenlenen Muzaffer Doğan’la Necip Fazıl Okumaları başladı.İBB’nin katkılarıyla her ay düzenli olarak yapılan Necip fazıl Okumaları’nda Muzaffer Doğan,Üstad Necip Fazıl’la hatıralarına yer verirken Üstad’ın şiirlerinden örnekler de sundu.

Üstad’ın yakınında bulunmuş bir isim olarak Muzaffer Doğan,Necip Fazıl’ın hayatından kısa kesitlerle O’nun mücadelesini ve kahramanlığını anlatarak,genç neslin O’nun hayatını çok iyi bilmesi ve O’ndan gerekli dersi alması gerektiğini ifade etti.

Üstad’la Abdülhakim Arvasi Hazretlerinin buluşmasını Mevlana’nın Şems ile karşılaşmasına benzeten Muzaffer Doğan, Mevlana’nın ‘kum tanesiyim ama çölün derdini taşıyorum’ şeklindeki sözüyle Necip Fazıl’ın Mavera şiirine daha çok yaklaşabileceğimizi söyledi.’Esas inciler denizin dibinde sahile vuranlar çer çöptür’ sözüyle gerçek mütefekkir ve sanatçıların kendilerini ulu orta açığa vurmadıklarını,ama etrafta mütefekkir ve sanatçı olarak gezinenlerin ise çok yetersiz,liyakatsiz kişiler olduklarını söyledi.

Necip fazıl’ı yakınen tanımayanlar O’ndaki hal ve davranışları kibir olarak değerlendiriyorlar,halbuki O’ndaki bu tavır aslında İslam’ın vakar ve celadetidir, diyen Muzaffer Doğan , Üstadın yeterince anlaşılamadığını ve O’nu daha iyi anlamak için çok okumak gerektiğini ifade etti.Üstadı okumak için 110 ciltlik kitaptan ‘O ve Ben’ ile ‘Babıali’ kitaplarını öneren Muzaffer Doğan şiirlerinden de Çile’yi derinliğine vakıf olabilmek için çok okumak gerektiğini kaydetti.

Bu haber toplam 1035 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim