• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Necmettin Evci: ABD'de darbe, ABD'ye darbe

Necmettin Evci: ABD'de darbe, ABD'ye darbe

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un müsteşarıyla birlikte görevden alınması ile Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta emperyalist işbirlikçilere karşı yürüttüğü savaş arasında bir sebep sonuç ilişkisi var mı? Tek sebep olarak değil ama sonuca etki eden bir sebep olduğu söylenebilir.

 

Obama’dan sonra Trump yönetimi kendi ekibini bir türlü belli bir anlayış ve korelasyon içinde tutmayı başaramadı. ABD yönetimi bir bütünlük arz etmiyor. Çok parçalı, ama bundan da kötüsü çelişkili, tutarsız, birbirini zora sokan, nakzeden tutum takınıyorlar. Adeta ABD devlet yönetimi içinde her kurumun kendi iktidar alanı içinde bir hesabı var ve her kurum iktidar alanını diğerine rağmen yaygınlaştırmak istiyor. Tillerson’un azledilmesi de bununla ilgili olmalıdır.

 

İşin perde arkasını anlamak için onun bu görevden önce Ceo’luğunu yaptığı ExxonMobil şirketinin faaliyetleri ve ilişkileri üzerinden bir kanaate varacaklar olabilir. Ama ben onun geçen haftalardan birinde Lübnan’a yaptığı resmi ziyarette muhatabı tarafından karşılanmamasını, salonda saatlerce bekletildiğini hatırlayarak bir çözümleme yapmanın daha uygun olacağını düşünüyorum. Bir ABD bakanının, ölçek itibariyle bizim bir kaymakamlığımız kadar bile icraî hükmü olmayan bir ülkede böyle karşılanması sadece teamüllere aykırı değil ayrıca yakışıksızdır. Bu durum bakanı küçültücü bir harekettir. Ancak ben şimdi daha iyi anlıyorum ki, meğer bu olay CIA’nın küçük bir yıpratma operasyonuymuş. Meğer derin ABD, adamcağızı itibarsızlaştırıp, makamdan düşürmek istiyormuş. İşte o operasyonla bakanın görevden azledilme gerekçelerinden biri oluşturuldu. Tillerson başarısız ilan edildi. Gerçi ABD’ye göre hangi durumda başarılı olunup olunmayacağı ayrı bir konu.

 

Bu ABD’lileri anlamak pek de kolay olmuyor. Bana göre ABD’de Trump’la birlikte bir darbenin düğmesine basıldı. Yani ABD’de şu an bir darbe süreci yaşanıyor. Başta Trump olmak üzere yönetici irade bütünüyle etkisiz duruma getirilmiş olarak yönlendiriliyor. Şu andan itibaren Trump ve olmayan ekibinin etki ve yetkileri bütünüyle devre dışı kalmıştır. Evanjelist Siyonistlerin yönetici ve yönlendirici olduğu çete bütün ABD seçmeninin, halkının iradesini devre dışı bırakmıştır. Bütün bir ABD halkının iradesi bir kez daha gasp edilmiştir. Bu gaspın fütursuzluğu Katar’a diz çöktürmek için yapılan iğrenç ittifakların hamleleri ile daha belirgin oldu. Ama asıl niyet Kudüs’ü konu eden tek yanlı ve BM kararlarının tersine verilen kararla ortaya çıktı. Irak ve Suriye’de daha fazla kan ve gözyaşı üretecek parçalanmayı kışkırtan, destekleyen çabalar da diğer açık kanıttır.

Devamı: http://www.enpolitik.com/kose-yazisi/2069/abdde-darbe-abdye-darbe.html

Bu haber toplam 646 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim