• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Necmettin Evci: Yerli Akıl ve Milli Heyecanla Savaşıyoruz

Necmettin Evci: Yerli Akıl ve Milli Heyecanla Savaşıyoruz

‘Zeytindalı’ harekâtı ile ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti kurma planı darmadağın oldu. Ordumuzun bütünüyle yerli silah ve mühimmatlarla ama daha önemlisi yerli akıl ve millî heyecanla harekete geçip, konumu son derece stratejik olan Burseya dağını ele geçirmesi, Türkiye’nin gücünü, kararlılığını göstermeye yetmiştir. Afrin şehir merkezine yönelecek ordumuzun sivil, terörist ayrımında ne kadar mahir ve merhametli olduğunu bütün dünya bir kez daha görmüştür, asıl bundan sonra görecektir.

 

Türkiye, bizi doğrudan etkileyen bütün acı ve sıkıntılara rağmen sorumlu olması gereken bütün güç ve odaklara, insanların mağdur edilmemesini yıllarca anlattı. Sürdürdüğümüz diplomasi, barış ve huzuru temin ve tesis etmek içindi. Çabamız sağır kulaklara konuşmaktan öte gitmedi. Son çare olarak onların anladığı dilden konuşmak mecburiyetinde kaldık: Silahla ve yıllar boyu savunmasız insanlara yaşattıkları acının çok az bir kısmını onlara tattırarak! Hiçbir kıymeti olmayan bizimkilerinin tersine onların canı çok tatlı olduğu için şimdi bas bas bağırıyor, feryat ediyorlar: “Kurtarın bizi!” Artık çok geç. Firavun imanıyla gösterdiğiniz nedamet fayda vermeyecek. Şimdiye kadar bağışlamasını istismar ettiğiniz imanın gazabını tadacaksınız. Boyunuzu çok aşan cürüm ve cinayetlerinizin karşılığı olarak cezanızı vermeden sizi elimizden kimse alamaz artık.

 

ABD’nin teröristlerle ittifak kuracak ölçüde bir devlete yakışmayan aymazlık ve azmanlıkla attığı her adım, yok oluşunu hazırlayan süreyi kısaltır, kısaltıyor. Hâlâ pazusunu göstererek kazanacağını, daha doğrusu sindireceğini sanma yanlışında ısrar ediyor. Herkesin gözünü korkutarak egemen olduğu dünyada, her şeyi yapma patavatsızlığını kendine ait bir hak görüyor. Bunun için kanun, kural, meşruiyet, ahlâk, insanlık, hiçbir şey umurunda değil. Adaletten, insanlıktan, haktan hukuktan bahsedenlerinse ya yeterli güçlerinin ya da güçlerini gösterecek cesaretlerinin olmadığını, olamayacağını sanıyor.

Devamı: http://www.enpolitik.com/kose-yazisi/1954/yerli-akil-ve-milli-heyecanla-savasiyoruz.html

Bu haber toplam 588 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim