• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Nihayet: Bize Her Yer Okul

Nihayet: Bize Her Yer Okul
Nihayet dergisi, “Bize her yer okul” başlığıyla karşınızda.

Dergi, eğitim ve mekan ilişkisini zamanla bahçesizleşen eğitim binaları ile zaman ve mekandan bağımsız, ömür boyu süren eğitim olmak üzere iki farklı açıdan incelemiş.

Yazarların her biri bahçe izleği üzerinden kendi tecrübelerini, gözlemlerini, duygularını paylaşmış.

Ali Ayçil Çiçekli Bir Ontoloji, Aysel Yaşa Bir Ağaca Sarılmamış, Bir Çiçeği Koklamamış Çocuklar, Fatma ÇolakBahçeyi Dolduran Şiir yazılarıyla bahçesini kaybeden okulları ele alırken, Beyza Karakaya Hem Mezunları Hem Bahçeleriyle Meşhur Okulları yazdı.

Ömür boyu süren eğitimi, hayatın her yerine yayan annelerle röportajlar yaptık ve ömür boyu süren eğitim dosyasında derledik. Ayşegül Tozal, “Okul çocukların hapsedildiği yer olmamalı” diyen Sevinç Şahin’leBetül Şatır “Eğitimin zamanı ve mekanı yok” diyen Beyhan Erkişi ileSüveyda Aktürk “Öğretmek değil, yaşamak” Güzide Bilgin ile konuşmuşlar.

 Bu ay Hayatımızın Hikâyesi’nde Reşat Nuri Güntekin’in Kirazlar öyküsü tartışılmış: Gören Kim Görünen Kim, Kaldım Gümân İçinde.

Mustafa Özel, savaşın ve barışın tahlilini Tolstoy’un Savaş ve Barış romanı üzerinden ele aldı: Savaş, Roman ve Hakikat.

Münire Daniş Bahçesiz Okul Nereye Çıkar, Şeyma Kaya Her Şeye Rağmen Eğitim yazılarını kaleme alırken, çileli okul hatıralarını sizin için derledik: Okul Yolu Düz Gider mi?

Sema Karabıyık ‘Yaşanacak Evler’in Bahçesi Yok Ama Havuzu Var!, Sema Babuşçu Sazlar Çalınır Çamlıca’nın Bahçelerinde, Naime Erkovan Kadınlar Parkı yazılarını kaleme aldı.

Devamı için: http://kulturgundemi.com/edebiyat/nihayet-bize-her-yer-okul-haber-20753

Bu haber toplam 817 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim