Nisan 2018 Dergilerine Genel Bir Bakış-2

Nisan 2018 Dergilerine Genel Bir Bakış-2
Şehir, Medeniyet, Türk Dili ve Yarın dergilerinin Nisan 2018 sayıları hakkında Mustafa Uçurum yazdı.
Çayla birlikte muhabbetin de demlendiği mekânlar
 
Kayseri merkezli Şehir dergisi 16. sayısında Kayseri’den başlayarak şehirlere ve insanlara dair hikâyeleri çoğaltmaya devam ediyor. Mustafa İbakorkmaz mekânlardan, muhabbetin demini aldığı güzide mekânlardan bahsediyor. Nerdeyse her şehirde olan ve çayın demini alırken muhabbetin de kıvamını bulduğu mekânları anlatıyor. “Çaycı” adlı mekân ve “Ehl-i Dil Çay Evi” yazının merkezinde yer alıyor.
 
Kayseri’ye gelip de Ehl-i Dil Çay Evi’nde nefeslenen, muhabbeti koyultan tanınmış isimlerden bahsediyor İbakorkmaz. Kimler uğramış bu mekâna kimler… Ömer Tuğrul İnançer, Ahmet Özhan, Hasan Kaçan, Hayati İnanç, İsmet Özel, Erkan Oğur, Kemal Sayar, Bülent Akyürek, Yusuf Kaplan ve daha birçok isim var bir çayın deminde muhabbeti koyultan.
 
“On yıllık bir müdavimlik macerasının ardından aklımda şöyle bir soru beliriyor. Mekâna müptela olunur mu? Benim cevabım, olunurmuş, çünkü çay deyince, arkadaşlarımla buluşmak deyince aklıma Ehl-i Dil’den başka bir yer gelmiyor. Bu yüzden belki de bir kullanım kılavuzu hazırlayıp ‘Dikkat bağımlılık yapar.” diye insanları uyarmak lazım.”
 
Mimar Sinan’ın izinde
 
Şehir dergisi Mimar Sinan’ın izini sürmeye devam ediyor. Önder Kaya “Şemsi Ahmet Paşa Külliyesi”ni en ince ayrıntısına kadar betimliyor. Mimar Sinan’ın çok fazla bilinmeyen eserleri böylelikle gün yüzüne çıkmış oluyor. “Üsküdar denince ilk akla gelen yapılardan” diyor Önder Kaya, Şemsi Ahmet Paşa Külliyesi için. Şemsi Paşa’yı tanıtarak başlıyor yazısına Kaya. Osmanlı içindeki konumu, aldığı görevler de yazıda aktarılıyor Paşa’nın.
Bu haber toplam 777 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim