• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Niyet samimi olunca hayal nasibe dönüşür

Niyet samimi olunca hayal nasibe dönüşür
Cinuçen Tanrıkorur'un 'Saz ü Söz Arasında' adlı güzel ve ehemmiyetli dersler barındıran hatıratını okumak, bana samimiyetin ne derecede kıymetli bir anahtar olduğunu bir kez daha hatırlattı. İsmail Özcan yazdı..

Kendini inşa sürecine odaklanmaya çalıştığım şu günlerde, Türk musikisi sanatçısı udî Cinuçen Tanrıkorur’un Dergah Yayınları'ndan çıkan Saz ü Söz Arasında adlı hatıratını okumak nasibime düştü. Benim için önem arz eden bu sürece ilk adımlarımı atmaya çalışırken, Cinuçen Bey’in  bu güzel ve ehemmiyetli dersler barındıran hatıratını okumak, bana samimiyetin ne derecede kıymetli bir anahtar olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Keşfedilen küçük cevher

Her insan keşfedilmeyi bekler. Bir gün biri gelsin, onu önce anlasın ve sonra olduğundan daha da ileriye götürsün ister. Hatıralarda dikkatimi çeken ilk özellik bu oldu: Cinuçen Tanrıkorur’un musikiye karşı olan ilgisi ve bu konuda yetenekli oluşu, küçük yaşlarından itibaren kendini göstermeye başlamış. Musikiyle ilgili olan ve dersler alan amcasının da ona öğrettiği şarkılarla birlikte küçük yaşta -yaşına göre- zengin bir repertuarı oluşmuş. Sesinin güzelliğiyle etrafındaki insanların dikkatini çekmeyi başarmış. Ancak Tanrıkorur’un babasıyla birlikte gittiği misafirlik, ziyaret vb. yerlerde babasının “Amcası, oğlum size bir şarkı söylesin mi?” gibi sözleriyle başlayan musiki hayatının harikulade bir kariyerle taçlandırılacağını kim bilebilirdi ki? Kader bilir elbet, insan ise kaderin bildiğini yaşar.  

Bir süre sonra Tanrıkorur’un annesi, çalıştığı fabrikada musikiye ilgili insanlarla zaman zaman vakit geçiren neyzenSüleyman Erguner’den, oğlundan bir şarkı dinlemesi için ricada bulunmuş. Tanrıkorur söylediği şarkıyla Erguner’in de takdirini kazanmayı başarmış. Böylece bahsetmeye çalıştığım harikulade kendini inşa etmeye ilk adımını atmış.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/19264/niyet-samimi-olunca-hayal-nasibe-donusur.html

Bu haber toplam 1369 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim