• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Notlar Dergisi'nin 10. Sayısı Çıktı

Notlar Dergisi'nin 10. Sayısı Çıktı
Düşünce ve kuram dergisi Notlar'ın 10 sayısı çıktı. Dergi böylelikle üçüncü yılını da tamamlamış oldu. Murat Erol'un genel yayın yönetmenliğini yaptığı dergide, gençler ve tecrübeli isimler düşüncenin imkanlarını zorlamaya devam ediyor.

Notlar'ın bu sayısında Serhat Belen "Kelamcıların Suçu Ne: Gazzâlî Ne Demek İstedi?", Sait Mermer ise "Asâyı Yere Bırakmak" yazısıyla İslam düşünce geleneği bağlamındaki tartışma ve düşünceleri ele alıyor. Anıl İbrahim Bakırcı "21. Yüzyılda "Türk Siyasetname" Geleneği (Giriş)", Kenan Arpacıoğlu "Bıçağın İki Yüzü:  Göç Ve Diaspora" ve Hayati Özgür "Bir Fikir Adamı Olarak İdris Küçükömer ve İktisadi Görüşleri" yazılarıyla siyaset biliminin meselelerini tartışıp okurun gündemine taşıdılar. Özgür Taburoğlu "Yürümenin Felsefesi ve Yavaşlık" başlıklı acil okunasın bir yazıya imza attı. Necmettin Evci "Zihin ve Okuma Paralelinde Düşüncenin Tekâmülü" başlıklı yazısında okuma ve düşünce tecrübesini okuruna sunuyor. Cemil Caca Arslan "Rhythm 0" ve Kötülük" başlıklı yazısında sanat ve kötülük bağlamını ele alırken ilginç bir yazıya da imza atmış oldu. Muhammed Aydın Namık Kemal'in "Lisan-ı Osmani'nin Edebiyatı Hakkında  Bazı Mülahazatı Şamildir" Makalesi Üzerine" başlıklı yazısında edebiyatın teorik temellerinin izini sürdü. Ekrem Özdemir "Hangimiz Babamızı Öldürme İsteği Duymadık ki!" başlık yazısında intikamı Dostoyevski'nin izlerinde aradı.

Derginin “BAKIŞLAR” başlıklı bölümündeki değerlendirme ve kritik yazılarında ise yine farklı konular ele alındı. Bülent Civan "İslâm Şehri ve Cami", Rumeysa Hazel Pekacar "Kimlik ve Kişilik İlişkisi", Ramazan Demir "Türkçeyi Kurtarma Bildirisi: "Hakiki Vatan, Husûsen Lisandır", Nuh Muaz Kapan "Ömer Hayyam ve Yaşam Ahlâkı Üzerine" ve Dilara Akdeniz  "Zaman Zaman İçinde" başlıklı yazıya imza attılar.

 

Bu haber toplam 1321 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim