• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Nuh Sawadogo: Türkler Bu Ümmetin Lider Kadrosudur; Liderler Uyumaz

Nuh Sawadogo: Türkler Bu Ümmetin Lider Kadrosudur; Liderler Uyumaz

Tunus’ta, dini ilmini Suriye’de ikmal etmiş âlim, arif ve mücahit bir insan… Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen Sawadogo, Konya'da bir imam hatip lisesinde de öğrencilerle buluştu. Haşim Akın bu buluşmadan notlarını aktarıyor.

Nuh SawadogoBurkina Faso’nun Titao bölgesinde doğmuş. Hafızlığını Tunus’ta, dini ilmini Suriye’de ikmal etmiş âlim, arif ve mücahit bir insan… Durduğu yer, ilmin vakarla buluştuğu bir nokta. Orada da sevilen ve saygı gören bir sima...

Sawadogo Türkiye programında, kısa da olsa bizim için de bir ziyaret zamanı ayırmış. Ben de kendisini 25 Ekim Çarşamba günü Mevlana Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluşturdum. Afrika’nın hikmet ve irfanına beraberce kulak verdik. Seminerin özeti de sizler için kayda alındı.

Allah kimi seviyor?

Üstat, Allah’ın kullarına olan sevgisini nasıl gösterdiğini örneklerle anlatarak sohbetine başladı. Şöyle devam etti: “İnsanlar, kendi evlerini en sevdiği yakınları için açarlar. Ben biliyorum ki Türkler, evlerinde çok güzel misafir ağırlarlar. Gelen misafirler için evlerinin en güzel yerini ve en güzel ikramlarını sunarlar. Bu durum insanın sevdiğine karşı bir muhabbet gösterisidir. Allah da sevdiği kullarını kendi evine çağırır, mescitlerine çağırır, secdeye ve ibadete çağırır… Ama unutmayınız ki Allah; en çok sevdiği kullarını kendi dinini öğrenmeye ve Kur'an ilmine çağırır. Allah sizi çok sevmiş… Bu nedenle de başkalarına vermediği çok özel bir nimeti vermiş. Konya’da sizin yaşlarınızda binlerce başka kız vardır… Ama onların hepsi bu nimete nail olmadılar. Lakin Allah, sizi kendi kitabını ve dinini öğrenme gibi bir nimetle tanıştırmış.”

Devamı: http://www.dunyabizim.com/etkinlik/27221/nuh-sawadogo-turkler-bu-ummetin-lider-kadrosudur-liderler-uyumaz

Bu haber toplam 718 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim