• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Nurettin Taşkesen: Golan Tepeleri ve 1967 Savaşı

Nurettin Taşkesen: Golan Tepeleri ve 1967 Savaşı
ABD Başkanı Trump, İsrail'deki seçimlere iki hafta kala politik olarak zor durumda olan Netenyahu'ya önemli bir destek sayılan Golan Tepelerinin ilhakını onaylayan imzayı attı.

Bu önemli hadiseyi basit bir iç politika malzemesi haline getirmek, aslında Siyonistlerin son yıllarda evangelistlerin de yardımıyla başlattığı dünya siyasetine yön verme ve "Büyük İsrail" projesini gerçekleştirme gayretlerini gizlemek manasına gelmektedir.

Trump'ın akıllara ziyan şizofrenik karakterini iyi keşfeden evangelistler, çok iyi bir zamanlama yaparak bir taşla birkaç kuş birden vurmak istiyor. Bunun en bariz delili de imzanın arka planında, Başkan Yardımcısı Mike Pence, Damat Kushner, Dışişleri Bakanı Pompeo'nun bulunmasıdır. Bir Hollywood filmi gibi yazılan kurgu senaryoların sahne görüntüleri, bütün dünyaya naklen yayınlanarak özellikle İslam ülkelerine mesaj vermek istemişlerdir.

***

İsterseniz çok sözü edilen 52 yıl öncesine gidelim. Acaba 1967 yılında ne oldu ki, bugün hâlâ onun yankılarını işitiyor ve meşruluğunu tartışıyoruz. Tarihe "Altı Gün Savaşı" olarak geçen 5-10 Haziran 1967 tarihleri arasında cereyan eden bu tek taraflı İsrail saldırganlığı, savaş tarihinin en zelil mağlubiyetlerinden biri olduğu için, Araplar tarafından bile pek hatırlanmaz.

1948 yılında İngiliz Manda yönetiminin desteğiyle İsrail'in kurulduğunu ilan eden Siyonistler, göstermelik bir savaş sonunda Filistin'in büyük bir bölümünü işgal ettiler. İşgalin dışında kalan topraklar: Gazze Şeridi, Doğu Kudüs ve Batı Şeria idi. Gazze Mısır'ın, Doğu Kudüs ve Batı Şeria Ürdün'ün kontrolünde bulunuyordu. İsrail cephedeki zaferine diplomatik başarıları da eklemiş, Mısır, Ürdün, Suriye, Irak ve Lübnan ile ayrı ayrı anlaşmalar imzalamıştı. Böylece karşısında tek ve büyük bir Müslüman gücü yerine, her biri kendi çıkarı için İsrail'le anlaşmış Arap ülkeleri vardı.

Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/golan-tepeleri-ve-1967-savasi-makale-37995

Bu haber toplam 373 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim