• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Ocak 2019 dergilerine genel bir bakış-1

Ocak 2019 dergilerine genel bir bakış-1
Yarın, Türk Edebiyatı, Tahrir dergilerinin Ocak 2019 sayıları hakkında Mustafa Uçurum yazdı.

Yarın’dan Mustafa Çalık sayısı

7. sayısı ile yine akıllarda kalacak bir dergi armağan ediyor okuyucularına Yarın dergisi. Mustafa Çalık hakkında hazırlanmış bir sayı var elimizde. Çalık’ı çok iyi tanıyan isimlerin kaleme aldığı yazıları okuyunca bir dava adamı, bir gönül insanı, bu topraklara ömrünü adamış bir eski zaman dervişi nasıl olur göreceksiniz. Dergide yazılardan birkaç örnek paylaşmak istiyorum. Yaşadığı çağdan bir yılmaz savaşçıyı tanımak isteyenlerin de bu sayıyı mutlaka edinmesi gerek.

“Mustafa Çalık’ı iyi tanıyanlar onun son derece nazik ve mültefikâr bir insan olduğunu bilirler ve ifade ederler. Bazı televizyon programlarındaki sert, şedidü’l mîzaç hali onun çok nadiren ve de hususen muhatabına göstermek istediği yüzüdür. Bu hal istisnaidir. Gündelik hayatında ‘nezaket her kapıyı açan bir anahtardır.” kaziyesini hayat düsturu edinmiş bir şahsiyettir.

İhsan Ayal

“Mustafa Çalık, görünenin ötesini de berisini de görebilen zihni derinliğe, fikri olgunluğa, kültürel birikime sahip bir aydındır.”

Mustafa İmir

“Mustafa Çalık’ın dil hassasiyeti yazılarında da karşımıza çıkar. Böyle üslup sahiplerine, ilmî ve fikrî yazı yazanlar arasında nadiren rastlarız. Dergiye gelen yazıları titizlikle kontrol eder ve düzeltir.”

Mehmet Öz

“Ben Çalık’ı, tanıştığımız günden itibaren Türkiye’nin ihtiyacı olan siyasetçi numunesi addederim ve hep Demirel’in yerinde onun bulunmasının özlemini çektiğimiz bir istikbal olduğunu düşünür(d)üm.”

Devamı: https://www.dunyabizim.com/dergi/ocak-2019-dergilerine-genel-bir-bakis-1-h32590.html

Bu haber toplam 676 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim