• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Okuru Bir Edebiyat Bahçesine Davet Eden Kitap

Okuru Bir Edebiyat Bahçesine Davet Eden Kitap
A.Vahap Akbaş'ın 'Düşünceyi Uyandırmak' adlı kitabı, hayata ve edebiyata bakışını ortaya koyması açısından her dem taze ve okunması gereken kitaplar arasındaki yerini muhafaza edecek bir çalışmadır. Mustafa Uçurum yazdı

Alçak gönüllü, karıncayı bile incitmeyecek kadar hassas düşünceli, iyi bir öğretmen ve iyi bir dost olarak tarif edilebilecek bir gönül insanı idi A. Vahap Akbaş. Onunla çok sık görüşemeseniz de aradan geçen zamanın çok da kıymeti yoktur onun gözünde. Her defasında sizi aynı içtenlikle kucaklayan bir hasbiliğe sahipti Akbaş.

Şiir, hikâye, roman, deneme ve biyografi türünde eserler veren, öğretmenlikten emekli olana kadar hiç mesleğinden kopmadan çalışmalarını yürüten örnek bir öğretmen olan Akbaş, öğrencilerinin okuma ve yazma konusunda önlerindeki rol model olarak yaşamını sürdürmüştü.

Bir Yunus hassasiyetiyle dizeler kuran Vahap Akbaş, aynı zamanda yazmanın, faydalı işler üretmekle olan bağına da çok değer veren bir öğretici idi. Söyleşilerinde, katıldığı programlarında didaktik bir bakış açını terk etmeden, her cümlenin bir alıcısı olduğunu vurgulayarak adresine doğru ulaşacak bir mektup gözüyle bakardı yazılan her cümleye.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/25178/okuru-bir-edebiyat-bahcesine-davet-eden-kitap

Bu haber toplam 725 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim