• İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Okuyan ve yazan gençler ödüllendirilecek

Okuyan ve yazan gençler ödüllendirilecek
TYB Vakfı’nın  “Gençler; hadi kitap okumaya, okuduğu kitabı tanıtmaya” sloganı ile başlattığı uygulamada genç okurların kaleme aldığı kitap tanıtım yazıları, değerlendirmeden geçtikten sonra yayınlanması uygun bulunanlar ödüllendirilecek.

'Genç Yazarlar Kurultayı'nı ikinci kez düzenleyen, bünyesinde oluşturduğu gençlik birimi ile gençlere kültür, sanat ve edebiyat faaliyetlerini gerçekleştirme imkanı sağlayan Türkiye Yazarlar Birliği şimdi de, gençleri kitap okumaya ve okuduğunu anlayarak tanıtma yazısı yazmaya teşvik etmek için yeni ve önemli bir uygulama başlattı.

TYB Vakfı’nın 14 Ocak 2019 tarihinden itibaren “Gençler; hadi kitap okumaya, okuduğu kitabı tanıtmaya” sloganı ile başlattığı uygulamada beğenilen kitap tanıtma yazıları TYB internet sayfasında yayınlanacak, yazı sahibi öğrencilere de hediye kitap ve telif ücreti ödenecek. Gençleri düzenli kitap okumaya ve yazmaya yönlendirecek projeyle ilgili bilgi veren Vakıf Başkanı D. Mehmet Doğan, “ tyb@tyb.org.tr  adresine gönderilen yazılar değerlendirilecek ve yayınlanması uygun bulunanlar ödüllendirilecek. Her türlü kitap; edebi, fikri, ilmi eser yazı konusu yapılabilir. Yakın dönemde yayınlanmış kitaplarla ilgili yazılar tercih sebebidir. Tanıtma yazılarında dil ve ifade hataları olmamasına dikkat edilmelidir. Tanıtılan kitabın künyesi yazılmalı, mümkünse fotoğrafı gönderilmelidir” dedi.

anadoluhaber.jpg

Kaynak: https://www.anadolugazete.com.tr/ozel-haber/okuyan-ve-yazan-gencler-odullendirilecek-76964h.htm

Bu haber toplam 875 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim