Ömer Lütfi Mete İle Röportaj Yapmıştık; Yiğidin Borcu Ölüm

Ömer Lütfi Mete İle Röportaj Yapmıştık; Yiğidin Borcu Ölüm
Ömer Lütfi METE; Bir şeyi bildiğimi sanıyorum: O da mutlak iktidarın Allah’ta olduğudur.

Kuşçu karakterinde gizlendi, Gülce şiirinde kalbini önümüze serdi ve hep uçurumun kenarında bekledi. Ömer Lütfi Mete bu toprakların hikâyesini anlatan en güzel adamlardan biriydi. Gerçek anlamda boşluğu dolmayanlardan oldu, ne mutlu ona.

Civan hazır
Divan hazır
Ferman hazır
Kurban hazır 

Ölümünden çok kısa bir süre önce, Kadıköy-Kızıltoprak’ta bulunan Pana Film ofisinde ustayla görüşmeye ya da kendi tabiriyle ‘Gülce şiirinin hesabını sormaya’ giden Güven Adıgüzel, senarist Ahmet Turgut’un da eşlik ettiği çok sıkı bir Ömer Lüfi Mete sohbeti gerçekleştirmişti.

 

Güven Adıgüzel: Ömer hocam Allah’ın selamıyla başlayalım. Emin Gürsoy’un hayat verdiği ‘Kuşçu’karakteri kimdir? Kuşçu siz misiniz yoksa?

Ömer Lüfi Mete: Kuşçu ben değilim, nihayetinde hayali bir kişi. Bir kere ben çok günahkâr bir adamım, Kuşçu hiç günahkâr değil. Kuşçu toplumun vicdanıdır. Tasavvufsuz vicdan olmaz. Kuşçu benim olmak istediğim kişidir.

 

Güven Adıgüzel: Matbaa çıraklığından başlayarak gazeteciliğe kadar yükselmiş bir isim olarak, genel anlamda gazeteler, özel olarak ise ‘gazeteciliğin inandırıcılığı’ konuları hakkında ne düşünüyorsunuz? Mevcut medya düzeni ve -namuslu gazetecilik anlayışı- bir yerlerde kesişiyor mu dersiniz?

Ömer Lüfi Mete: Namuslu gazetecilik dünyada yok. Türkiye’de de. Dünyanın en yaygın ve ciddi yayın organı BBC’dir. Benim için o da güvenilmezdir. Çünkü onun da hangi işi hangi amaçla yaptığını görüyorum. Özellikle BBC’nin Türkçe internet sitesini takip ettiğimiz zaman Britanya imparatorluğunun çok akıllı bir öncü kuvveti gibi davrandığına şahit olabiliyorum. Öyleyse basın her halükarda -en özgür olanı bile- belli bir güç tarafından en azından bir dereceye kadar kullanıyor demektir.

Devamı: http://www.izdiham.com/omer-lutfi-mete-ile-roportaj-yapmistik-yigidin-borcu-olum/

Bu haber toplam 2512 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim