• İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Önce ilham sonra bin bir emek

Önce ilham sonra bin bir emek
Türkiye Yazarlar Birliği şiir ödülünün sahibi “Bir Japon Nasıl Ölür?” kitabıyla Gerçek Hayat yazarı Ali Ayçil oldu. Öykü ödülüne ise Ketebe Yayınları’ndan çıkan “Düşünsene Hızır Bendim” kitabıyla Elif Genç layık görüldü.

Öykülerinin ilhamla başladığını anlatan Genç, “Sonrası ise bin bir emek” diyor. 

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından verilen 2018 yılındaki “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” ödülleri sahipleri belli oldu. Bu yıl öykü ödülüne “Düşünsene Hızır Bendim” kitabıyla Elif Genç layık görüldü. 1986 doğumlu yazar, Ketebe Yayınları’ndan çıkan kitabında hayatlarında en az bir defa Hızır’a ihtiyaç duyanların hikâyesini anlatıyor. Yazar 16 öyküden oluşan kitabında en az bir defa insan olmanın neredeyse zorunlu şartı olan çaresizliğini fark edip göğe bakanların, en az bir defa yağmur getiren fırtınalardan medet umanların hikayesini anlatıyor. Daha önce Dergah, Post Öykü, İtibar, Nordik, Aşkar gibi dergilerde öyküleri yayımlanan yazar ile hem ödülü hem yazarlık serüvenini konuştuk...
* Bugüne dek öykülerinizi çok çeşitli dergilerde okuduk... Ardından kitap geldi. Öykü üzerine yazmaya ne zaman başladınız?
 
İlkokul dördüncü sınıfta roman okuyordum. Yazılacak şeyleri biriktirmeye aslında o zaman başlamışım. Bunun farkına lise son sınıfta vardım. O zamandan beri yazıyorum. Öyküden evvel roman çalışıyordum. Yakaladığım karakterleri uzun uzun anlatma isteği var bende ve bir romanı ilerletebilmek çok keyifliydi. Romandan öyküye geçişim ise dergilerin gücünü fark etmemle oldu. Yazdıklarımın nasıl şeyler olduğunu bilmek istedim belki de. Bir ayna aradım. Bunu bana dergiler sağlayabilirdi. Romanı bırakıp öykü yazmaya çalıştım, başladım.
Bu haber toplam 811 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim