• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Osman Can yeni bir anayasa için devrede

Osman Can yeni bir anayasa için devrede
Anayasa Mahkemesi eski raportörü Doç. Dr. Osman Can, "Türkiye'nin demokratik inşaası için nasıl bir Anayasa olabilir, böyle bir çalışma içerisindeyim" dedi.

osmancantybAnayasa Mahkemesi eski raportörü Doç. Dr. Osman Can, "Türkiye'nin demokratik inşaası için nasıl bir Anayasa olabilir, böyle bir çalışma içerisindeyim" dedi.

Can, Türkiye Yazarlar Birliği Gençlik Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Anayasa'nın toplum sözleşmesi olarak tanımlandığını ve yapılacak değişikliklerde toplumun mutabakatının arandığını söyledi. Mevcut Anayasa'nın bir toplum mutabakatı olmadığını ifade eden Can, 1982 Anayasası'nın 5 generalin ortaya çıkardığı bir metin olduğunu belirtti. Can, ''Böyle bir Anayasa toplum sözleşmesi olamaz. Bu ferman, toplum sözleşmesi değil'' dedi.

Anayasa'nın toplumun farklı kesimlerini bir arada tutan bir metin olduğunu dile getiren Can, Anayasa ile devlet yapılanmasının üretildiğine, temel kuralların belirlendiğine işaret etti.

Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu belirten Can, ''Türkiye'nin demokratik inşaası için nasıl bir Anayasa olabilir, böyle bir çalışma içerisindeyim. Türkiye'nin Anayasasını yapacak böyle bir süreç içine girdik'' diye konuştu.

AA

Bu haber toplam 1255 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim