• İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Pakistan Cemaat-i İslami Başkan vekili Turabi: Coğrafyamız İsrail'e ve Hindistan'a bırakılmış

Pakistan Cemaat-i İslami Başkan vekili Turabi: Coğrafyamız İsrail'e ve Hindistan'a bırakılmış
Pakistan Cemaat-i İslami Genel Başkan Vekili Abdurreşit Turabi, İsrail'in bölgelerinde Hindistan'a silah ve lojistik sağladığı belirtti.

Pakistan Cemaat-i İslami Genel Başkan Vekili Abdurreşit Turabi, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 'İslam Birliği'nin tesisi için başlatmış olduğu Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'nde Milli Gazete'den Muhammed Özdemir'in sorularını cevapladı. Turabi, ümmetin sorunlarını işaret ederek çözüm önerilerini gündeme taşıdı. 

Turabi, “Bizim coğrafyamız ise bu İsrail’e ve Hindistan’a bırakılmış. İsrail, Hindistan’a silah ve lojistik sağlamakla kalmıyor. Keşmir’de, birçok İsrailli ajan cirit atmakta ve fiziksel görev yapmaktadır. Bu şeytan işbirliğini çökertmek biz Müslümanların en öncelikli ödevidir. Bunu yerine getirmek için de ESAM’ın düzenlediği gibi kongreler, D-8 gibi birliklere ihtiyacımız vardır.” dedi.

Sayın Başkanım, Keşmir’de son durum nedir ve Keşmir halkı ne istiyor?

- Keşmir bildiğiniz üzere çok komplike bir bölgede bulunmaktadır. Tarihi ile bağlantılı olması hasebiyle birçok sıkıntıyıda beraberinde yaşıyor. Keşmir halkının kendi geleceğine karar verme yetkisi kendi ellerinde olmasına rağmen, bölgedeki işgalci güçlerin gölgesinde adeta bir kafeste yaşıyorlar. Keşmir halkını özgürlüğünden eden en büyük işgalci güç ise Hindistan’dır. 700,000 askeri ile bizim topraklarımızı işgal ediyorlar. Geçtiğimiz 70 yıl içinde neredeyse yarım milyon Keşmirli kardeşimiz bu işgal ordusu tarafından şehit edildi. Yaklaşık 2 milyon Keşmirli ise topraklarından edilerek çevre ülkelere (Pakistan, Hindistan, Bangladeş) göçe zorlanarak, demografik yapısında değişimler meydana getirildi. Tüm bu zulümlere rağmen Keşmir halkı boyun eğmedi. Tek bir cephede toplanarak özgürlükleri için mücadele ediyorlar. Üzülerek ifade etmeliyim ki, Keşmir yeterince İslam aleminin gündemine yerleşmiyor. Keşmirliler mücadelelerinde yalnız kalıyorlar. Bizim ümmetten beklentimiz çok yüksek seviyededir. Zaten günümüzde en çok ihtiyacımız olanda bir olmaktır. Keşmir’de Müslümanlar Pakistan ile birleşmek istiyor. Gayrimüslümler ise işgalci Hindistan ile birlikte olmak istiyorlar. Tabi Keşmir’in kendi geleceğine karar vermesi gerektiğine inanan Müslüman kardeşlerimizin bazıları ise Keşmir’in özgür bir ülke olması gerektiğine inanıyorlar. Genel olarak Müslümanlar içinde Keşmir’den bir avuç toprağın bile Hindistan’a bırakılmasına kimse razı gelmez.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/roportaj/1761238/pakistan-cemaat-i-islami-baskan-vekili-turabi-cografyamiz-israile-ve-hindistana-birakilmis

Bu haber toplam 1000 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim