• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Polatlı'da Safahat Okumaları Başladı

Polatlı'da Safahat Okumaları Başladı
Polatlı Belediyesi ve TYB Polatlı Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlendiği ”Safahat Okumaları” Polatlı Belediyesi Kültür merkezinde başladı. Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, TYB Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı D.

Mehmet Âkif Ersoy'un Safahat kitabının sıradan bir kitap olmadığını anlatan D. Mehmet Doğan, "Öğretici, uyandırıcı, atıflarla ikaz edici bir kitap." dedi.

Doğan, daha sonra Mehmet Âkif Ersoy'un, Fatih Camii şiirini okuyarak anlaşılmayan kelimeler hakkında bilgiler verdi. Safahat'ın 7 kitaptan oluştuğunu aktaran D. Mehmet Doğan, "Esasen bunların içinde birinci kitap daha büyük hacme sahiptir. Sıratı Müstakim Gazetesinde şiirlerinin üç yıl boyunca yayınlandıktan sonra safahat kitabında toplanıyor." diye konuştu.

Safahatın ilk önsüzün bakıldığı zaman Mehmet Âkif Ersoy'un şiir anlayışının özetlendiğini söyleyen D. Mehmet Doğan, Zamanın edebiyat dili ile yazıldığı için o dönem kolay anlaşılan ama bugün zor anlaşılan bir şiir olduğunu dile getirdi. İlerleyen haftalarda yapılacak olan Mehmet Âkif Okumaları Ahmet Fidan, Mustafa Özçelik ve Nazif Öztürk tarafından gerçekleştirilecek.

Her hafta Cuma günleri TYB Polatlı Temsilciliğinde yapılacak olan okumalarda, Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy'un Safahat kitabında toplanan şiirleri okunarak, anlaşılmayan kelimeler hakkında açıklaması yapılacak.

Safahat Okumaları’nın ikinci dersi 23 Aralık 2011 Cuma günü saat 18.30 da Polatlı Belediyesi Kültür Merkezinde Dr. Nazif Öztürk tarafından gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 1137 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim