• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Prof. Dr. Erol Güngör Sempozyumu’nun Açılış Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Prof. Dr. Erol Güngör Sempozyumu’nun Açılış Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Bilimsel çalışmalara önem veren üniversitemiz, Kırşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği iş birliğiyle Erol Güngör Sempozyumu düzenledi.

26 Nisan 2018 tarihinde Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde açılış programı yapılan sempozyuma Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Prof. Dr. Erol Güngör’ün eşi Prof. Dr. Şeyma Güngör, üniversitemiz yönetimi, il müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Hayatını bilime adayan Prof. Dr. Erol Güngör’ün özgeçmişinin okunması ile başlayan programda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Kırşehir Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Maksut Yiğitbaş bir konuşma yaparak sempozyumun oluşum ve gelişim sürecine ilişkin bilgi aktardı. Vefatının 35. yılında Erol Güngör’ü anmak amacıyla bu sempozyumu düzenlediklerini belirten Yiğitbaş, düzenlenen bu sempozyumun Erol Güngör’ün kıymetini anlatacak bir sempozyum olduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan: “Ahlâk ve Maneviyatımızı Yeniden İnşa Etmemiz Gerekiyor”

Dr. Öğr. Üyesi Maksut Yiğitbaş’ın ardından söz alan Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, böylesine önemli bir sempozyuma destek vermiş olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Erol Güngör’ün kültür ve fikir hayatına önemli katkılar sunduğuna değinen Arıcan, kendilerinin de Erol Güngör’ün fikirleri ile beslendiklerini söyledi. Erol Güngör’e ait olan “Ahlâk, insana özgüdür. Ahlâksız tanımı yanlıştır. İyi ahlâk ve kötü ahlâk vardır.” sözlerini anımsatarak onun fikirlerine ilişkin bilgiler veren Arıcan, “Bir devletin en önemli görevi ahlâk terbiyesi verilmesi ve manevi kalkınma olmalıdır.” dedi. Ahlâk ve maneviyatımızı yeniden inşa etmemiz gerektiğine vurgu yapan Arıcan, bu fikirleri savunan ve böylesine önemli bir isim olan Erol Güngör’ün kendi memleketinde anılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Arıcan sözlerine şu şekilde son verdi: “Kültürel iş birliğine açız. Erol Güngör hocamız için daha çok şey yapmalıyız. Karşımda çok dinamik bir rektör ve üniversite yönetimi görüyorum. Eminim ki Ahi Evran Üniversitesi ile birçok bilimsel çalışmaya imza atacağız. Bizler, bu etkinlikleri şekillendirerek yaygınlaştırmalıyız. Bu sempozyum çok önemli ve bu sempozyuma emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Prof. Dr. Vatan Karakaya: “İnsanın Değişim Noktası Bilgidir”

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın ardından söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, katılımcıları selamlayıp Erol Güngör’e rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin yol haritası olan stratejik planının içerisinde yılda beş uluslararası sempozyum hedefi olduğunu anlattı. Erol Güngör’ün yerli ve milli düşünce ihtiyacını karşılayacak bir üstad olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, Erol Güngör’ün topluma bakışının temelinde ailenin de dahil olduğu bir eğitim anlayışının varlığından söz etti. Bu bağlamda “İnsanın değişim noktası bilgidir.” diyen Rektör Karakaya, millet olarak yerli ve milli benliğimizi güçlendirmek adına Erol Güngör’ün çok önemli bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Üniversitemizin ikili iş birliklerine her zaman açık olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türkiye Yazarlar Birliği ile etkinliklerin artırılarak gelişecegini sözlerine ekledi. Ahi Evran Üniversitesi olarak daha birçok bilimsel çalışmaya destek vereceklerini kaydeden Rektör Karakaya, başarılı bir sempozyum temennisinde bulunarak sözlerine son verdi.

Başkan Bahçeci: “Kırşehir Türklüğün Merkezidir”

Sempozyumda konuşma yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, iki gün boyunca önemli oturumların gerçekleşeceğini söyledi. Kırşehir’in bilimsel ve manevi anlamda dolu dolu iki gün geçireceğini anlatan Başkan Bahçeci, “Kırşehir Türklüğün merkezidir.” dedi. Ahi Evran-ı Veli, Aşık Paşa ve Ahmedi Gülşehri gibi önemli insanları yetiştiren bir şehir olan Kırşehir’in yetiştirdiği insanları ile meşhur olduğunu belirten Yaşar Bahçeci, Erol Güngör’ün de bu önemli şahsiyetleren biri olduğunu ifade etti. Erol Güngör’ü gelecek nesillere aktarma görevinde olduklarını belirten Bahçeci, bu sempozyumu önemsediklerini dile getirdi. Türkiye’nin Ahilik kavramına ihtiyacı olduğuna konuşmasına yer veren Başkan Bahçeci sözlerine şu şekilde devam etti: “Ahlâkın şeklen değil içi dolu olarak uygulanması gerekiyor. Bu işin neticesi eğitime geliyor. Temennimiz başka isimlerinde Erol Güngör’den aldıklarını daha iyiye doğru taşımalarıdır. Bu sempozyumların halkla bütünleşmesini sağlamalıyız ve halkın daha çok ilgisini çekmeliyiz. İnsanlar önce şehirleri inşa ederler sonra da şehirler insanları geliştirir. Bu binaların içinde insan yoksa binalarımız taş parçasıdır. Bu sempozyumlarla binalarımıza değer katmalıyız. Ahi Evran Üniversitesinden mezun olan her öğrenciyi hayata en güzel fikirlerle ve milli değerlerle göndermeliyiz.”

Prof. Dr. Şeyma Güngör: “Türk Tarihinin Önemli Kültür merkezlerinden Biri Olan Kırşehir’de Bulunmaktan Mutluluk, Gurur ve Şeref Duyuyorum”

Programda son olarak sempozyumun onur konuğu Prof. Dr. Erol Güngör’ün eşi Prof. Dr. Şeyma Güngör bir konuşma yaptı. Türk tarihinin önemli kültür merkezlerinden biri olan Kırşehir’de bulunmaktan mutluluk, gurur ve şeref duyduğunu belirten Prof. Dr. Şeyma Güngör, “Doğuyoruz ve ölüyoruz. Arkasında eserler ve hayırlı evlatlar bırakanlara ne mutlu.” dedi. Bu sempozyumun düzenlenmesinde emek veren Kırşehir Belediyesi, Ahi Evran Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliğine teşekkür eden Güngör, bildirileri ile sempozyuma katkı sunacak bilim adamlarına da ayrıca teşekkür etti. Sempozyumun açılış programı Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan Erol Güngör resim tablosunun Prof. Dr. Şeyma Güngör’e takdim edilmesinin ardından son buldu.

Kaynak: https://www.ahievran.edu.tr/index.php/arsiv/tum-haberler/4362-prof-dr-erol-gungor-sempozyumu-nun-acilis-programi-yogun-katilimla-gerceklesti

Bu haber toplam 1285 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim