• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Prof. Dr. M.Seyfettin Erol: “Büyük İsrail”e Doğru Kudüs Yanılgıları…

Prof. Dr. M.Seyfettin Erol: “Büyük İsrail”e Doğru Kudüs Yanılgıları…

Mevcut tüm gelişmeler tek kelimeyle “Büyük İsrail Projesi”nin (BİP) tıkır tıkır işlediğini gösteriyor. Sykes-Picot süreciyle Osmanlı’yı tasfiye edip bölgede İsrail’i kuran irade, şimdilerde “Büyük Ortadoğu Projesi” (BOP) ile yeni bir adım daha attı. “Siyonist-Haçlı İttifakı” tüm dünyanın gözünün içine baka baka ve ona meydan okuyarak dediğini yaptı ve ABD Büyükelçiliği’nin taşınması üzerinden Kudüs’ü başkent ilan etti.

Fakat bizler halen meselenin gerçek boyutunu tam olarak görebilmiş değiliz ve bundan dolayı yanılgılar sarmalı içerisinde debelenip duruyoruz. Dolayısıyla meselenin özünü anlayabilmek ve sağlıklı bir analiz yapabilmek için bazı yanılgılarımıza dikkatleri çekmek kaçınılmaz bir hâl almış durumda.

Burada önemli altı çizilmesi gereken, temel yanılgılarımızdan birini oluşturan husus şu: Kudüs, kıyamete beş kala sadece İsrail’in başkenti olarak değil; sapkın Mesihçi/Evanjelist anlayışın başkenti olarak ilan edildi. Başkent ilanıyla birlikte bundan sonraki süreçte BİP’in önündeki en büyük hedefe yönelik operasyonlar da hız kazandırılacak. Bu hedefin kim/neresi olduğunu üç aşağı beş yukarı birçoğumuz biliyor.

Bu hedef; ABD Başkanı Donald Trump’ın Hamas, Hizbullah vb. örgütler üzerinden “terörist devlet” olarak hedef ilan ettiği İran değil, Türkiye’dir. Dolayısıyla asıl kriz bundan sonra yaşanacağa benziyor. Zira şu an atılan adım sadece ve sadece “küçük kıyameti” biraz daha alevlendirmekle eş değer. Önemli olan yoldaki “büyük kıyamet”.

Buradaki bir diğer temel yanılgı ise, meselenin sadece İslam dünyası ile sınırlı tutulması. Oysa Kudüs’e yapılan tek yanlı müdahaleden sadece İslam dünyası rahatsız değil. Kudüs’ün teolojik olduğu kadar, jeopolitik-stratejik açıdan küresel güç mücadelesi boyutuyla da taşıdığı anlam ve önem, çok daha farklı aktörleri de sürecin bir parçası haline getirmiş durumda.

Kudüs: Küresel Hesaplaşmanın/Liderliğin Değişmeyen Adresi…

Kudüs, tüm dinler ve büyük güçler açısından sembolik değeri fazlasıyla yüksek olan bir yer. Kudüs’e hâkim olan, bir anlamda dünya başkentine de hâkim olmuş olacak. Dolayısıyla buradaki bir savaş sadece Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasında olmayacak…

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/1542843/prof-dr-mseyfettin-erol/buyuk-israile-dogru-kudus-yanilgilari

Bu haber toplam 502 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim