• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Prof. Dr. M.Seyfettin Erol: Irak’ta Sandıktan Çıkan Dört Sonuç…

Prof. Dr. M.Seyfettin Erol: Irak’ta Sandıktan Çıkan Dört Sonuç…
Kudüs ve Suriye merkezli olarak Ortadoğu merkezli İslam dünyasında kan gövdeyi götürürken, bir diğer istikrarsızlık adresi olan Irak’ta halk 12 Mayıs’ta genel seçimlere gitti ve 19 Mayıs’ta, yani iki gün önce kesin sonuçlar açıklandı. Sonuçlar oldukça dikkat çekici, çarpıcı ve şaşırtıcı.
 
Buna göre, Irak milliyetçisi olarak da adlandırılan Şii lider Mukteda es-Sadr’ın başında olduğu Sairun (Reforma Yürüyüş) Koalisyonu 329 sandalyeli mecliste 54 milletvekilliğini alarak sandıktan birinci parti olarak çıktı. HaşdiŞabi komutanlarından Hadi Amiri liderliğindeki Fetih Koalisyonu 47 sandalye ile ikinci, Başbakan Haydar el-İbadi başkanlığındaki Nasır (Zafer) Koalisyonu ise 42 sandalye ile üçüncü parti oldular.
 
Diğer partilerin aldıkları sandalye sayıları ise şöyle: Nuri el-Maliki’nin Kanun Devleti İttifakı 26, Mesud Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) 25, Kürdistan Yurtseverler Birliği 17. Bir diğer Kürt partisi olan Goran’ın bu seçimlerde elde ettiği sandalye sayısı ise sadece 5.
Bu haber toplam 530 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim