• İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Prof. Dr. Namık Açıkgöz: Susmak zor, yazsan dinleyen yok

Prof. Dr. Namık Açıkgöz: Susmak zor, yazsan dinleyen yok
Yok Süheylâ; hiç yazı yazasım yok!...
Elim klavyeye gitmiyor…
 
Aklım karmakarışık…
 
ABD, dünyanın pimiyle oynuyor ikide bir. Dün Suriye’de kan döktü; önceki zamanlarda Afganistan, Irak, Libya, Mısır ve Yemen’de. Nerede kan varsa ABD oralarda fink atıyor, kurşu  atıyor, bomba atıyor, füze atıyor!...
 
Dikkat ediyor musunuz? İkinci Dünya savaşından sonra Kore savaşı hariç, kan ve can pazarı İslam coğrafyasında kuruluyor. Kitle halinde katliamlar İslam coğrafyasında hayata geçiriliyor. Çeçenistan’dan Tamillere, Doğu Türkistan’dan Saraybosna’ya kadar bu coğrafyada bir türlü kan dinmiyor.
 
Ortadoğu’nun bağrına 1948’de saplanan İsrail hançerini ABD ikide bir oynatıp duruyor ve her oynayışta Ortadoğu biraz daha kana gark oluyor.
 
Sabra ve Şatilla katliamı (17 Eylül 1982) gibi bir vahşeti yaşayan Filistinliler, bu katliamda 2.750 şehit ve binlerce yaralı vermişlerdi. Aynı İsrail, 14 Mayıs günü 62 Filistinli’yi şehit etti; binlerce gazi var.  Neredeyse her Filistinli gazi!...
 
14 Mayıs günü ABD’nin büyükelçilik binasını Kudüs’e nakletmekle ABD yeni bir bombanın pimini çekti.  Filistin merkezli Ortadoğu meselesi artık daha yoğun bir şekilde yaşanacağa benziyor.
 
Yıllardan beri yazılıyor, çiziliyor, konuşuluyor, toplantılar yapılıyor!...
 
Sonuç?...
 
Kellim kellim lâ yenfa’’…  (Konuş konuş faydasız)
 
Karşımızda söz dinleyen ülkeler yok!... Kovboy ve Salamon dinlemeye değil, öldürmeye kodlanmışlar.
 
Araplar da ya meseleye sağır. İttifak etmemekte ittifak etmiş olan Araplarla bu iş olmaz. Suudamerika gibi bir müttefikle hareket eden kovboy, bu vesileyle İslam ülkeleri üzerinde güç devşiriyor.
 
ABD ve İsrail, ne laftan anlıyor, ne de diplomatik dilden. Hak davası değil, güç davası peşinde olan Kovboy ve Salomon ile anladığı dilden konuşmak lazım ama bizim gibi köklü bir devlet geleneği olan ülkeye eşkıyalık yakışmaz. 
Bu haber toplam 530 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim