Prof. Dr. Necmettin Erbakan TYB İstanbul’da Anıldı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan TYB İstanbul’da Anıldı
TYB İstanbul’da ‘Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anlamak’ etkinliği düzenlendi.

Sultanahmet Kızlarağası Medresesi Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)İstanbul Şubesinde “Vefatının 6. Sene-i devriyesinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anlamak” etkinliği düzenlendi.

Kısa belgesel gösterimiyle başlayan programda Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş konuşmacı olarak yer aldı. Erbakan’ın hayat hikayesini, ailesini ve eğitimini kısaca aktaran Kurdaş, onun hiçbir zaman popülizm peşinde olmadığını ifade ederek:

“Rahmetli hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan, hayatının her anında icraattan yanaydı. O, hiçbir zaman popüler olmak veya iyi bir fotoğraf vermek için uğraşmadı. Erbakan’ın Türkiye’de yaşayan her vatandaş üzerinde hakkı vardır. Çünkü O, başbakanlığı döneminde sağcı, solcu, şu veya bu partili diye ayırt etmeksizin herkesin belini büken faiz sistemiyle mücadele etti.” dedi.

Çok genç yaştan itibaren Erbakan’ın yanında bulunduğunu ve mesleği gereği onun her anını fotoğraflamak durumunda olduğunu ifade eden Kurdaş, “Rahmetli hocamız konuşmaktan ziyade yapma taraftarıydı. Dolayısıyla bizler de onun hayatının her anını konuşmaktansa kendi hayatımıza uyarlamaya gayret etmeliyiz. Aynı şuur, aynı iman, aynı inanç ve azimle yaşamalıyız” ifadelerini kullandı.

Programda, Milli Gazete Haber Müdürü Gökçen Göksal da moderatör olarak yer aldı ve Göksal, “Erbakan hoca zamanında siyasette nezaket vardı. O müthiş bir lider olmanın yanında bilge ve örnek bir şahsiyetti. Yaşadığı dönemde olduğu gibi bugün de bizlerin hâlâ hocadan öğreneceği çok şey var.” dedi.

 

3-(7).jpg

Bu haber toplam 979 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim