• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Prof. Dr. Nevzat Kaya İzmir Şubesinde Mitoloji Üzerine Konuştu

Prof. Dr. Nevzat Kaya İzmir Şubesinde Mitoloji Üzerine Konuştu
TYB İzmir Şubesi geleneksel kültür sohbetlerinin bu haftaki konuğu Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü başkanı Prof. Dr. Nevzat Kaya oldu.

Dinleyicilere etkileyici bir sunum yapan Prof. Kaya öncelikle mit, mitos, mitoloji kavramlarını açıklayarak söyleşiye başladı. Mitlerin insanlık tarihi kadar eski olduğunu ifade eden Kaya, şu an hayatımıızın her yanında mitik unsurların bulunduğunu belirtti. Özellikle edebi metinlere içkin olan  mitik unsurların sanatçı tarafından bilerek, çoğu zaman da farkında olmadan kullanıldığını ifade etti. Bu unsurların dil öncesi ve sonrası dönemlerle ilişkisine değinen Prof. Kaya hem Apollonik hem de Diyonizosçu açıdan örnekler vererek ilerledi. Esprili ve akıcı üslubuyla dinleyicileriyle keyifli bir sohbet gerçekleştiren Prof. Kaya’dan ilerleyen zamanlarda yeni bir söyleşi sözü de alındı.

izm2.jpg

Bu haber toplam 5716 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim