• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Prof. Dr. Sefa Saygılı: Aydınlar muhalif midir?

Prof. Dr. Sefa Saygılı: Aydınlar muhalif midir?
Kendisini aydın olarak gören bazı bilmişler nedense, “Aydın olmak iktidara muhalif olmak anlamına gelir.

Hükümete yakın olanlar aydın sayılmazlar” gibi bir saplantının içerisine girmişler. Bu yüzden bu kafayla mevcut yönetim ne yapsa ters karşılıyor,  olumsuz görüş bildiriyorlar.

Sınırımıza dayanan ve devlet kurma noktasına gelen PKK ve YPG terör çeteleri ülkemize tehdit oluşturmaktaydılar. Büyük devlet olan Türkiye, o teröristleri defalarca uyardı. Ancak bazı Batı ülkelerinden ve ABD’den güç alan bu şer kuvvetler dinlemedi, gurura kapıldılar. Ülkemiz ise onlara gereken dersi verdi, halen vermeye devam ediyor.

Peki, bu bizim aydınlar ülkemizin kendini koruma güdüsü ile yaptığı müdahale için ne yaptı dersiniz? Maalesef böyle hayati konuda bile ya birden barış gönüllüsü kesildiler veya bazıları teröristleri sevimli gösterme yarışına girdiler. Bunların yaptığı aydın olmak değil aksine en hafif deyimle memleketi sevmezlik. İnsafa, adalete, hakka ve hakikate aykırı bu tutumları. Başka bir şey değil.

Her konuda böyle bu aydınlar. Diyelim İstanbul’un iki yarısı denizin de altından birleştirildi. Müthiş bu olayı, yani Marmaray harikasını alkışlayacaklarına dudak büküyor ve ‘Hükümetin işi ne? Tabi yapacak’ gibi sözlerle geçiştiriyorlar. Bu aydın olmak değil, şükür ve teşekkür yokluğu bizce.

Veya 3. Köprü yapıldı. İşte Çılgın Proje inşa yolunda. Ardından dünyanın sayılı eserlerinden olan İstanbul Havaalanı bitti, işletmeye açıldı. Yerli yabancı gören hayran kalıyor.

Bütün bu dehşetli eserler bu aydınlar (!) için bir anlam ifade etmiyor. Ne yapılsa bu tipler muhalefete devam ediyorlar. En azından objektif olsalar ve yabancılar gibi baksalar! Maalesef elin insanı tebrik ederken, övgüler yağdırırken bunlar güzel şeyler daha doğrusu hakkı söylemekten kaçınıyorlar.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/prof-dr-sefa-saygili/aydinlar-muhalif-midir/haber-202854

Bu haber toplam 488 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim