• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Prof. Dr. Sefa Saygılı: Seçim sonuçlarını nasıl okumalı?

Prof. Dr. Sefa Saygılı: Seçim sonuçlarını nasıl okumalı?
Bir mahalli seçimleri daha Türkiye başarıyla tamamladı.

Genel olarak bakıldığında AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın baraj kabul edilen % 50 seviyesini aştığını, hatta 24 Haziran seçimlerine göre güçlenerek çıktığını, bu sebeple 4,5 yıl sonra yapılacak genel seçimlere kadar iktidarın ‘erken seçim’ çığlıkları ve engellemeleri olmadan icraatlarla meşgul olabileceğini düşünebiliriz. İnşallah kavga, düşmanlık, karşılıklı öfke yerine ülke olarak hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamına gireriz, girmeliyiz.

Bu sütunları okuyanlar AK Parti’yi desteklediğimizi bilirler. Sonuçlara göre; İstanbul, Ankara ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlıkları başta olmak üzere birçok belediyenin AK Parti’nin elinden çıktığı anlaşılmaktadır. Hayırlısı olsun demekten başka aklımıza bir şey gelmiyor.

Ancak bu sonuçlar bazı uyarıları düşündürmektedir:

*Bazı belediye başkanları ve yöneticilerin halka yüksekten bakması, ‘bize mecbursunuz’ havası takınması oldukça itici olmuştur.

*Belediyelerdeki israf, yiyicilik, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının yaygınlaşmasına inşallah çözüm bulunur. Üstelik yargı kontrolü de sanki yok gibidir.

*Seçim çalışmalarının sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın performansına bağlanması, her çabanın ondan beklenilmesi, yönetimde adeta tek adam havası verilmesi, adayların genelde yetersiz gayret göstermesi ayrı bir problemdir.

*AK Parti’yi destekleyen medyanın etkili olamayışı da üzerinde düşünülmesi gereken bir sorundur.

*Ekonomik sıkıntıların oy kullanmada bir hayli etkili olduğunu söyleyebiliriz.

*AK Parti’yi cezalandırmak adına sandığa gitmeyen veya oyunu başka partilere atan insanlarımızın kaygı ve uyarıları dikkate alınmamıştır.

*Ankara’da belediyeciliğin duayeni Melih Gökçek beyin ısrarla devre dışı bırakılması da başkentimizde kaybetmeye sebebiyet vermiştir.

*Sayın Cumhurbaşkanımıza olumsuz olabilecek gelişmeler hakkında bilgi verilmemesine inşallah son verilir.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/prof-dr-sefa-saygili/secim-sonuclarini-nasil-okumali/haber-200835

Bu haber toplam 391 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim