• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: Elazığ depreminden yansıyanlar

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: Elazığ depreminden yansıyanlar
Günlerdir yüreğimiz Elazığ’da, deprem bölgesinde. Her enkazın altından gelecek sevindirici haberlere odaklanıyoruz, umutlanıyoruz.

Milletçe zihnimiz, yüreğimiz seferberlik halinde. Dondurucu kış koşullarında şehrinde, köyünde deprem bölgesinde herkesin desteğe ihtiyacı var. Yardımlar, destekler sadece devletin eliyle değil, milletçe de sürüyor.

Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere ilgili tüm bakanlar, yaşanan acıları acilen sarabilmek için seferber olmuş durumdalar. İlgili bakanlar sürekli deprem bölgesindeler.

Önceki depremlere kıyasla başarılı bir arama-kurtarma faaliyeti yaşanıyor. Bu noktada; başta AFAD ve belediyelerin, TSK’nın arama kurtarma birimleri olmak üzere birçok gönüllü arama kurtarma faaliyetine katılanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Herkesin tek amacı var; depremin acısını dindirmek, yaralarını sarmak, can kurtarmak, can suyu olabilmek.

Ancak bu genel atmosfere rağmen, bu dayanışma ruhunu, bu iyilik iklimini bozmaya, havayı kirletmeye yeltenenleri de unutmamak gerekir. Yalan haberleri, iftiraları yayarak, bu yolla kirli siyaset yapmaya çalışanları, tarihe not düşerek unutmamak gerekir. Aralarında milletvekili, gazeteci, sanatçı kimliklerini taşıyanlar var. Yani toplumun tanıdığı bildiği isimler. Öyle ne olduğu, kim olduğu belli olmayan sosyal medya trolleri değiller. Ama yaptıkları tam da trollerin yöntemi. Doğru olmayan hususları, yalanı, iftirayı doğru bilgiymiş gibi, sahte görselleriyle birlikte sosyal medya üzerinden topluma servis etmek, patolojik bir ruh iklimini tarif ediyor. İflah olmaz, tedavisi artık imkansızlaşmış bir ruhu iklimini yansıtıyor. Bu zatların servis ettiklerine hemen inanarak, inanmak isteyerek, doğru kabul ederek, yalanlanmasını hiçe sayarak sosyal medya yönetmeleriyle kitlelere yayanlar da aynı çizginin iklimine mahkum olanlarıdır. Üzücü, kaygı verici bir durum.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/prof-dr-yasar-hacisalihoglu/elazig-depreminden-yansiyanlar/haber-1040446

Bu haber toplam 279 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim