• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: Kudüs gerçeğinden yansıyanlar

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: Kudüs gerçeğinden yansıyanlar
Kudüs’te yaşananlar, insanlık katında bir kez daha sorgulamayı zorunlu kılıyor.

Bir sistem; sivil, masum, kadın, çoluk, çocuk demeden insanların katliamına seyirci kalıyorsa, zalimin zulmünü her defasında cesaretlendiriyorsa, mazluma derman, mazluma merhamet, mazluma hak, hukuk adalet dağıtmıyorsa o sistemin ne varlığından, ne gücünden, ne de düzeninden söz edilebilir.

Böylesi bir sistem sürdürülemez, varlığına katlanılamaz. Açık olarak görülmelidir ki; tarihin geldiği bu noktada uluslararası düzeyde büyük bir çıkmazla karşı karşıyayız. Bu gidişat insanlığın sonunu hazırlamaya namzet. Sürekli mazlum üreten bu sistem, esasen varlığının iflasını yaşıyor, ona bağlı olan kurumlarının tükenişini yaşıyor. Birleşmiş Milletler’in (BM) yerinde yeller esiyor. Ne sözü, ne gücü dünya milletleri adına, bilhassa mazlum milletler adına anlam taşıyor. Dünyanın en çok silah üreten ve satan ülkelerinin kilitlediği mekanizmasıyla adil olmasının, barıştan ve hukuktan yana olmasının mümkün olmadığı bir kurum olarak tarihi çöküşünü yaşıyor. Fiziki olarak varlığı hiçbir şey ifade etmiyor. Dünya barışını ve güvenliğini sağlamakla görevli bir kurumun Gazze’de yüzlerce insanın katledildiği bir esnada kepenklerini indirmesi, genel sekreterine de ulaşılamaması, gerek o kurumun gerekse dünyanın içine düştüğü acı tabloyu ortaya koyuyor.

Kudüs’te son yaşananlar, tüm insanlık adına bir dizi gerçeği bir kez daha ortaya koyuyor. Öncelikle bu gerçeklerin birinci boyutu olarak, küresel sisteme yansıyanlar ve küresel sistemden yansıyanlar olarak saptamak gerekir. Küresel sisteme yansıyanların başında değişim talebi gelmektedir. Kudüs gerçeği ortaya koymaktadır ki; insanlık tehlikededir ve bu durumu sabitleyen mevcut sistem değişmelidir. Yeni sistem; mazlumların sistemi, onların hak hukuk ve adalet taleplerini, yüzyıllık susamışlığını giderecek bir sistem olmak zorundadır. Küresel sistemden yansıyanlar ise açıkça görülmektedir ki; mevcut sistemin egemenleri pervasızlığın sınırlarını zorlamaktadırlar. Mevcut sistemin hastalıklarını tedavi edemedikleri gibi ona dört elle sarılarak statükolarını korumanın gayretindeler. Bu durum onları her tür akıldışılıktan alıkoyamayacak bir çılgınlık düzeyine taşımıştır. Ayrıca bu durumla uyumlu kadrolar işbaşındadır.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/prof-dr-yasar-hacisalihoglu/kudus-gerceginden-yansiyanlar-c2/haber-736806

Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim