• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Rahim Er: AYM İçin Talihsiz Bir Karar

Rahim Er: AYM İçin Talihsiz Bir Karar


Emniyet kuvvetlerimiz, Güneydoğuda canlarını ortaya koyarak bölücü teröre karşı mücadele verirken kendilerine “barış akademisyenleri” diyen birtakım üniversiteliler 2016 yılında “bu suça ortak olmayacağız” meydan okumasıyla bir bildiri yayınladılar.
Bu kişiler, kaleme aldıkları yazıda “devleti katillik ve kıyım yapmakla”, “başta Kürtler olmak üzere bölge halklarına saldırmakla”, “savaş şartlarında bile kullanılmayan silahları kullanmakla”, “insanları açlığa-susuzluğa mahkûm etmekle” itham ediyorlardı.
Baştan aşağı nefret dolu bir metindir. O mücadelede şehid düşen veya gazi olan yiğitlerle devlete karşı kin ve husumet dile geliyordu.
Bunun üzerine Savcılık, imza sahipleri hakkında takibat yaptı. Mahkeme, onlardan bazılarını terör propagandası yapma ve teröre arka çıkma suçundan mahkûm ederek cezaya çarptırdı. Bunun üzerine sanıklar, kararın bozulması için AYM/Anayasa Mahkemesi’ne gittiler. AYM, bildiriyi yayınlayanların ifade hürriyetini kullandıkları bu sebeple ortada bir “hak ihlali olduğu” gerekçesiyle devleti, bu “mağdur” 9 kişiye 9’ar bin lira tazminata mahkûm ederek dosyayı tekrar mahkemesine yolladı.

Devamı: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/rahim-er/609126.aspx

Bu haber toplam 264 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim