• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Remzi Oğuz Arık'a Göre Türk Sanatına Dikilen Mezar Taşları Hangi Yapılar?

Remzi Oğuz Arık'a Göre Türk Sanatına Dikilen Mezar Taşları Hangi Yapılar?

Remzi Oğuz Arık, 'Türk Sanatı ve Arkeolojisi Yazıları' adlı kitabında ta Orta Asya’dan başlayarak sanatımızın başlangıç serüvenini, Anadolu’daki yansımasını, diğer medeniyetlerle etkileşimini, Selçuklu, Beylikler, Erken Osmanlı, Klasik Osmanlı, Türk Barok Devri, Çökme Devri ve Günümüz Mimarisi’ni kapsayacak şekilde irdeliyor. Çalışmada yer verilen Cumhuriyetin ilk yıllarında tarihi eserlerin korunmasına yönelik bazı yazışmalar, bildiriler ve belgeler de dikkat çekici. Nidayi Sevim yazdı.

Remzi Oğuz Arık, ülkemiz arkeoloji çalışmaları ve müzeciliğinin gelişiminde kuşkusuz önemli bir paya sahip. Yaptığı bilimsel çalışmalarının yanı sıra kültür ve tefekkür dünyamıza kazandırdığı eserleriyle de bilinen müstesna bir ilim adamımız.

Remzi Oğuz Arık’ın “Türk Sanatı ve Arkeolojisi Yazıları”, Ezel Erverdi ve M. İhsan Kara tarafından hazırlanarak Dergâh Yayınları arasında neşredildi. Eser, iki bölüm ve toplam 1027 sahifeden oluşuyor. M. İhsan Kara’nın kaleme aldığı “Remzi Oğuz Arık’ın Mesleki Hayatı” başlıklı biyografi mahiyetindeki kısa yazısı, müellifin yaptığı hizmetler ve kitapta yer alan konular hakkında önemli fikirler veriyor.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/27338/remzi-oguz-arika-gore-turk-sanatina-dikilen-mezar-taslari-hangi-yapilar

Bu haber toplam 1139 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim