• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Resim ve cam sanatı bu sergide buluştu

Resim ve cam sanatı bu sergide buluştu
Rusya'nın başkenti Moskova'nın önde gelen sanat galerilerinden biri bu kez, Türk sanatçılara kapılarını açtı. Doğan ve Gülen Soysal çiftinin sergisinde geleneksel Türk cam sanatının dekoratif örnekleriyle resim çalışmaları buluştu.

Moskova, çok sayıda sanat galerisi ve müzeye ev sahipliği yapıyor. Bu sanat merkezleri ise, çoğunlukla yabancı sanatçıları ağırlıyor. Ressam Doğan Soysal ve cam sanatçısı Gülen Soysal da bu sanatçılar arasında. Geleneksel Türk cam sanatının dekoratif örneklerini ve resim çalışmalarını buluşturan çift, Moskova'da bir sergi açtı. "Saydam Çizgiler" sergisi, bir yanda hayatlarını sürdürdükleri Rusya ile, diğer yanda anavatanları Türkiye'den izler taşıyan sanat eserlerinden oluşuyor.
Sanatçı Gülen Soysal, sergiyle alakalı olarak şu ifadeleri kullandı: “Rusya'da böyle bir çalışma görmedim. Cam olması insanların çok ilgisini çekiyor. Tahta, seramik ve porselenler üzerine yapılmış güzel çalışmaları var. Mesela matruşkaları var, çok güzel. Rusya'nın desenleri hakikaten çok güzel. Benim de bir parça ilham kaynağım oldu.”
Sergi ile alakalı olarak ressam Doğan Soysal da şu sözleri sarfetti: "Bu çalışmalar, halklar arasında bir diyalog köprüsüdür. Moskova ile İstanbul'u birbirine sımsıkı bağlayan sanatsal ve kültürel bir köprü. Osmanlı Devleti bizim için parlak ve aydınlık bir dönemi temsil ediyor. Dolayısıyla sanatsal anlamda da büyük ve ince bir miras bıraktı bize. Bugün burada sergilenen eserler de o sözünü ettiğim inceliği simgeliyor. Kremlin Sarayı'nda Osmanlı dönemine ait çok sayıda eser var. Dikkat ederseniz serginin bulunduğu bölge de Novodeviçi Manastırının hemen karşısı."

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/devrilem/20225/resim-ve-cam-sanati-bu-sergide-bulustu-video.html

Bu haber toplam 871 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim