• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Rıfat Sait: ABD, Türkiye’yi Ablukaya mı Alıyor?

Rıfat Sait: ABD, Türkiye’yi Ablukaya mı Alıyor?
Başlıktaki bu soruyu sormamızın elbette nedenleri var. Bunları yazımızın devamında detaylı olarak anlatacağız. Ancak bu kuşatmanın dört önemli nedenini bilmemiz gerekiyor.

1-Petrol gelirleri

2-Yahudilerin vaat edilmiş topraklar hayali (Arz-ı mevud)

3-Haçlı zihniyeti ve Hristiyan misyonerliği

4-Stratejik potansiyeli yükselen bir güce karşı refleks

ABD, İsrail ve Batı ülkelerinin bu dört takıntısının en büyük engeli ise Türkiye’dir.

Neden mi?

1-Dünya petrol rezervlerinin en zengin olduğu Ortadoğu ve Kafkasların yanı başında Türkiye vardır. Hatta Türkiye topraklarında da petrol olduğu sürekli konuşulan bir konudur.

2-Yahudilerin efsanesi olan vaat edilmiş torakların  (Arz- Mevud) büyük bir bölümü bugünkü Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindedir.

3-Hristiyanlık inancına göre son derece önemli yer olan İstanbul, İslam ve Türkiye toprağıdır. Ayrıca İstanbul, eski bir inanca göre sonu “İSTAN”  ile biten (Yunan-istan, Bulgar-istan, Hırvat-istan, Moğol-istan, Macar-istan…v.s.) tüm dünya ülkelerinin buluştuğu bir merkez gibi düşünülür ve buluşmanın kısaltması olan “BUL” ile biter. Yani İSTAN-BUL, tüm dünyanın buluştuğu bir noktadır. Avrupa ve Asya’yı birleştiren bu ilimiz açılan üçüncü havalimanı ile dünyanın en önemli hava ulaşım HUB aktarma merkezi olmuştur. Dünyanın neresine giderseniz gidin İstanbul yeni havalimanı üzerinden aktarma ile gidebilirsiniz.

4-Stratejik önemi çok büyük olan Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan boğazlar, Avrasya ülkesi Türkiye toprakları içindedir.

5-Haçlı zihniyeti ve Hristiyan yayılmacılık düşüncesine karşı en büyük engel, İslam’ın hamisi ve lideri olan Türkiye’dir. Bu aslında Türkiye’nin Osmanlı’nın devamı ve İslam halifeliği tezinin gönüllerde devam ettiği şeklinde bir tezahürüdür.

6-Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslarda bütün bir Türk yurdundaki ülkelerin lideri gibi görünüp, Turancılık düşüncesinin Batı’daki fobisi olmuştur

Devamı: http://www.enpolitik.com/kose-yazisi/3065/abd-turkiyeyi-ablukaya-mi-aliyor.html

Bu haber toplam 785 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim