• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Rıfkı Kaymaz Erzincan’da Anıldı

Rıfkı Kaymaz Erzincan’da Anıldı
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi tarafından düzenlenen programda şair, yazar ve hat sanatçısı Rıfkı Kaymaz vefatının 9. yılında memleketi Erzincan’da anıldı.

Programda Konuşan  Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir; “Rıfkı Kaymaz bir güzel ahlak örneği idi.  Kimseyi kırmaz, incitmezdi. Kırılsa da kimseyi kırmazdı. Kendini dostları için feda edebilecek bir yapıdaydı. Şiirleri ile hem toplumun meselelerini edebi bir üslupla anlatmış, hem de toplumun dertlerine derman olabilecek reçeteler sunmuştur. Rıfkı Kaymaz bir okul olmuş, çıkardığı dergilerle bugün Türkiye’nin gündeminde olan  pek çok şair ve yazara hedef göstermiş ve onların gelişimine katkı sağlamış bir insandır.  Öğrencileri ile kurduğu ikili diyaloglarla  onların dahi iyi, daha kaliteli yazılar yazmasını sağlamıştır.” dedi.

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Törenek ise Rıfkı Kaymaz’ın şiirlerinden örnekler vererek “Erzincan sevgisini dile getirmiş, büyüklere ve küçüklere yönelik yazdığı şiirlerle onların ufkunu açmış, iyi okuyan, okuduğunu anlayan ve  fikirlerini ifade edebilen öğrencilerin yetişmesine önemli katkılar  sağlamıştır” dedi.

Erzincan eski Milletvekili, Star gazetesi ve 24 TV’nin  eski sahibi Tevhit Karakaya ise konuşmasında: “Rıfkı Ağabey sessiz ve sakin bir insandı. Onun sessizliğinin arkasında büyük bir gücün olduğunu biliyorum. Onun sakin gücü her kapıya açabilecek, her zorun üstesinden gelebilecek bir güçtü” şeklinde konuşmasını sürdürdü. 

Daha sonra konuşan İller Bankasi iç kontrolörlerinden Bekir Sevilir ise  Rıfkı Kaymaz ile ilgili hatıralarını anlatarak Rıfkı Kaymaz’ın  hoşgörüsünü, hatalar karşısındaki tutum ve davranışları konusundaki hatıralarına  yer verdi.

 

TYB Erzincan Şube Başkan Yardımcısı Lütfi Şimşek ise  vefatının ardından  Rıfkı kaymaz ile ilgili olarak  arkadaşlarının ve dostlarının onun arkasından söylediklerinden yaptığı derlemeleri okudu. 

Programına  Rıfkı Kaymaz’ın  arkadaşları ve çok sayıda yazar ve  Erzincanlılar katıldı.

img-20200224-wa0021.jpgimg-20200224-wa0024.jpgimg-20200224-wa0022.jpg

Bu haber toplam 1138 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim