• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Rusya artık sabrımızı zorluyor!

Rusya artık sabrımızı zorluyor!
Türkiye'nin olası İdlib operasyonu hakkında Akit'e açıklamalarda bulunan ANKASAM Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, Esed'in maşaya dönüştüğünü belirterek, "Bugüne kadarki diplomasi süreçlerinin Esed’e zaman, güç kazandırdığı ve Rusya’nın manevra kabiliyetini daha da arttırdığı artık çok net bir şekilde görülmektedir. Sonuç olarak; Rusya Türkiye’nin sabrını fazlasıyla zorlamaya başlamıştır." dedi.

Türkiye’nin Esed’e tanıdığı sürenin sonuna doğru yaklaşılırken, Astana ve Soçi mutabakatını hiçe sayarak İdlib’in güneyine ilerleyen rejim güçlerine karşı müdahale için hazırlıklar sürüyor. ANKASAM Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, bu konudaki sorularımızı cevapladı...

-Maalesef askerlerimiz şehit oluyor. Suriye’de neler oluyor?

Türk-Rus ilişkilerinde nur topu gibi yeni bir kriz doğmuştur ve bunun adı İdlib’dir. Aslında buna dondurulmuş krizin tekrar ısınmaya başlaması demek daha doğru olur. Esed rejimine bağlı güçlerin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik saldırılarıyla birlikte sıcak savaşı gündeme getiren bir soruna dönüşmüş vaziyette.

Saldırıların asıl faili Rusya

-Gelinen son noktada nasıl bir fotoğraf görüyorsunuz?

Saldırı her ne kadar Esed rejim güçleri tarafından gerçekleştirilmiş olsa da, kuşkusuz asıl faili Rusya’dır. Kaba gücüne fazlasıyla güvenen Rusya, Türkiye’ye karşı sert ve adeta uzlaşmaz, dayatmacı tavrını her geçen gün daha da tırmandırmaktadır. Esed, burada bir maşaya dönüşmüş.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/haber/rusya-artik-sabrimizi-zorluyor-1083789.html

Bu haber toplam 402 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim