• İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

"Sağır Kuş" Öykü Kitabı Çıktı

"Sağır Kuş" Öykü Kitabı Çıktı
Eğitimci- şair ve yazar Hikmet Özdemir, şiir ağırlıklı edebi çalışmalarından sonra, 6.eseri “ Sağır Kuş” (Öyküler) kitabıyla tekrar okuyucularıyla buluştu.

Yazar, anlatımlarında, edebiyatın “gerçeklik” ilkesini, göz önüne alıp kurgulamalara da yer vermiştir. “Sağır Kuş” öykülerinde,zaman zaman yerel sözcük ve anlatımlara da yer verilerek; sade,yalın ve yaşayan bir dil kullanmıştır.

“ Sağır Kuş”  öykülerinde;nesiller arası -varsayılan- “bilgi -  deneyim”  dengesizliğine karşı çözüm veya çözümlerde, barışçı yolların  izlenmesinin gereğini  vurgulamıştır.

Yazar,bu eserinde,Türk milletinin  mayasında var olan İslami hayatın varlığını  gösteren  olaylara da  ayna tutmuştur.Aynı zamanda,bu öykülerde yaşattığı karakterlerinin;duygu ve düşüncelerinde, kendilerini özgür hissetmelerine özen göstermiştir.

Hikmet Özdemir, hayatın sarmal yumağı içerisinde karşılaşılan sorunları ,dile getirirken ;insani ve vicdani yaklaşımları önemsemiştir.Bu arada olayların anlatımında,   eleştirici  bir  bakış açısına başvurduğu olmuştur.Bu yüzden okuyucunun daha fazla ilgisini çekmek için  ironik dokundurmalarla güçlendirmiştir.

Akçağ Yayınları, Mart 2019

tarama_20190326.jpg

Bu haber toplam 1176 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim