• İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Şair Bahaeddin Karakoç, son yolculuğuna uğurlandı

Şair Bahaeddin Karakoç, son yolculuğuna uğurlandı
Şiirimizin ulu çınarı, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) üyesi Şair ve Yazar Bahaeddin Karakoç, memleketi Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Kahramanmaraş’ta bu yıl 5.’si düzenlenen Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’na katıldıktan sonra fenalaşan ve hastaneye kaldırılan Bahaeddin Karakoç, tedavi gördüğü KSÜ Tıp Fakültesinde önceki gün hayatını kaybetmişti.

88 yaşında vefat eden Bahaeddin Karakoç’un cenazesi, Ulu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Mezarlığı’ndaki aile mezarlığında toprağa verildi.

Karakoç örnek bir hayat yaşadı

Cenaze törenine katılan TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan; Karakoç’un ailesine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileyerek dostlardan ayrılmanın zorluğundan bahsederek kısa bir veda konuşması yaptı.

Doğan, Karakoç'un edebi kişiliğinden, şiirlerinden ve örnek şahsiyetinden söz ederek, "genç yazarların örnek alması gereken bir hayat yaşadı ve gitti" dedi.

Törene,  Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Karakoç ailesi, TYB Kahramanmaraş Şubesi Kurucu başkanı Ali Yurtgezen, başkan Fazlı Bayram, TYB Elazığ temsilcisi Nazım Payam, ülkemizin bir çok şehrinden gelen şair ve yazarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bahaeddin Karakoç TYB’nin yurt içinde ve yurt dışında düzenlediği birçok etkinliğine katılmıştı.

TYB,  1986 yılı "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" değerlendirmesinde  "Bir Çift Beyaz Kartal" kitabıyla şiir dalında, 1993'te de Türkçe'nin Uluslararası 2. Şiir Şöleni" için gittiği Almatı'da   "Büyük Abay" ödüllerini Karakoç’a vermişti.

Yine, TYB’nin kuruluşunun 25.yılı faaliyetleri kapsamında; yaşayan yazarlara saygı programında “Şehrin Kapılarındaki Şair Bahattin Karakoç ve Türk Şiirinin Çeyrek Asrı”, başlıklı iki gün süren bir etkinlik düzenlenmişti.

Bu haber toplam 2316 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim