• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Şair Nurettin Durman: Çok değerli genç şairlerimiz var

Şair Nurettin Durman: Çok değerli genç şairlerimiz var
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Şiir Durakları” programı dün (29 Ocak Cuma) Sultanahmet’teki Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşti.

Şakir Kurtulmuş’un moderatörlüğünü yaptığı programa, Şair Nurettin Durman katıldı. Programda hayat hikayesini anlatan ve yazdığı şiirleri okuyan Durman, genç şairlerin de her zaman önemli olduğunu söyledi. Genç şairlerin geleceği temsil ettiğini ifade eden Durman; “Çok değerli genç şairlerimiz var. Şiirin devamlılığı genç şairlere bağlıdır. Gençlerin yazdıklarını önemsiyorum ve bunun bahtiyarlığını yaşıyorum. Türk şiiri iyi yoldadır. İyi şairlerimizin sayısı bayağı fazladır” dedi.

İLK ŞİİRİM SANAT DÜNYASI DERGİSİNDE YAYINLANDI

Nurettin Durman; “Bingöl’de doğdum. Annem vefat edince babam tekrar evlendi. Üvey annemle belli bir zamandan sonra anlaşamadım. 12 yaşında evden kaçtım. Daha sonraları okumak istedim ama bir türlü nasip olmadı. Yayıncılık, işçilik gibi birçok iş alanına başvurdum fakat hiçbiri olmadı. Benim nasibim de berberlik dedim ve uzun yıllar berberlik yaptım” şeklinde konuştu.

16 yaşında İstanbul’a geldiğinde ve Çemberlitaş civarında çalıştığını kaydeden Durman; “Şiirin ne olduğunu bilmeden başladım yazmaya. Bir gün dükkânın önünde oturmuş şiir niyetine bir şeyler karalıyordum, bir beyefendi ne yaptığımı sordu, şiir yazıyorum dedim, Yahya Kemal’i oku dedi. O zaman Yahya Kemal’i ve birçok şairi tanımıyordum. Okumalar ve yazmalar böylece sürdü. İlk şiirim Sanat Dünyası isimli dergide yayınlandı” dedi.

BERBER DÜKKANI BİRÇOK EDEBİYATÇIYLA DOLUYORDU

Askerden geldikten sonra Beylerbeyi’nde yaşamaya başladığını ve bir berber dükkanı olduğunu söyleyen Şair Durman sözlerinin devamında şunları söyledi: “İsmet Özel, Cahit Zarifoğlu, Osman Konuk, Süleyman Çelik, Yaşar Kaplan, Necati Polat ve daha birçok edebiyatçı o dönemlerde dükkânıma uğradı. Ahmet Özalp, Mehmet Akyıl, Sukuti Memioğlu gibi gazeteciler de geldi. Dükkân dolup taşıyordu elhamdülillah. Edebiyattan anlayan da anlamayan da geliyordu.”

EŞİNE YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDU

Şair Nurettin Durman programda çocukluğunda yazdığı şiir ile eşine yazdığı şiirleri de okudu. Program sonunda ise katılımcılarla beraber hatıra fotoğrafı çekildi.

3931c671-d214-4d29-af66-2b9e3aecfa3a.jpg

Bu haber toplam 1013 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim